promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona négy gólt rúgva is megszenvedett Londonban
Borítókép:  theweek.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nagy várakozás, rekordközeli nézőszám és egy tragikus gyep várta a külföldi kézbe került Wembleyben a Tottenham Hotspur és a Barcelona labdarúgóit.
43025667 1971671026232831 3084190202504151040 n
Több, harcképtelen játékosát kellett nélkülöznie a hazai csapatnak, ám ott volt a pályán a friss világbajnok, és az angol gárda csapatkapitánya, Hugo Lloris, aki bemutatkozásként – a 92. másodpercben – óriási hibát követett el, Philippe Coutinho pedig megszerezte a vezetést a katalánoknak. A gól megfogta a londoni csapatot, és felpörgette a Barcelonát, aminek köszönhetően irányította a játékot, állandó fölényben volt a középpályán, így a Tottenhamnak a 24. percig kellett várnia az első kaput eltaláló lövésre.

A gyengécske megoldás után, a Barcelona vb-ezüstérmes horvátja, Ivan Rakitic meglőtte a forduló gólját (a találatot a cikk végén nézhetik meg), és mint a SPORTbible írja ez volt a katalán csapat 300. BEK/BL-mérkőzésének 600. gólja.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogy az első bejeződött: az angolok nem tudták felvenni Messiék ritmusát, a kis argentin kétszer is eltalálta a jobb oldali kapufát. Aztán szinte a semmiből Harry Kane szépített, de mire a hazaiak igazán visszajöhettek volna a meccsbe, Messi végre gólt lőtt. A Barcelona csapatkapitánya egy bal oldali beadást – amit Coutinho és Suarez is elengedett – vágott a hálóba. A letargiába eső szurkolókat Lamela találata ébresztette fel, így már csak egy gól kellett az egyenlítéshez.

A londoni alakulat pedig nagy nyomást helyezett ellenfelére: a hazai mester cseréi is erre predesztinálták a csapatot, hiszen többek között bejött a spanyol csatár, Fernando Llorente. Érett az egyenlítő gól, az utolsó percekben már alig maradt olyan Tottenham-játékos, aki védekezett volna, ezt pedig egy Jordi Alba labdaszerzést követően, Messi ki is használta.

A mérkőzés góljai
Eredmények:
A-csoport:
Atletico Madrid–Club Brugge 3-1
Borussia Dortmund–AS Monaco 3-0

B-csoport:
PSV Eindhoven–Internazionale 1-2
Tottenham Hotspur–Barcelona 2-4

C-csoport:
Paris Saint-Germain–FK Crvena Zvezda 6-1
Napoli–Liverpool 1-0

D-csoport:
Lokomotiv Moszkva–Schalke 04 0-1
Porto–Galatasaray 1-0

(Tuser Krisztián)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás