promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arroganciájáról és hibáiról beszélt a németek kapitánya
Borítókép:  Forrás: DFB.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 2018-as oroszországi világbajnokságon mélyen tudása alatt teljesítő német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw először szólalt meg a világesemény után. (Németország három ponttal utolsó lett csoportjában, és története során először már a csoportkör után búcsúzott a vb-től.)

A német szakember önreflexív gondolkodásról tett tanúbizonyságot, ugyanis arról beszélt, hogy a csapat messze elmaradt lehetőségeitől, és megérdemelten kapta meg érte a számlát – írja a Deutsche Welle.
Azzal követtem el a legnagyobb hibát, hogy úgy gondoltam, az együttes, s annak domináns stílusával biztosan továbbjut a csoportkörből. Ha így játszunk, akkor minden egyéb feltételnek teljesülnie kell, mert csak úgy egyenlítődik ki a fokozott kockázatvállalás. Nos, ezekkel az egyéb feltételekkel volt a probléma
– fogalmazott.

Hozzátette, arrogáns volt, amikor tökéletesíteni akarta ezt a harcmodort, miközben úgy kellett volna felkészítenie a csapatot, mint a 2014-es vb előtt, amikor a támadás és a védekezés egyensúlyban volt.

Természetesen kitért Mesut Özil esetére, aki a számára gyengén sikerült világbajnokság után rasszista okokra hivatkozva lemondta a válogatottságot.
Azt hiszem, Mesut eltúlozta a dolgot, a csapaton belül sosem volt példa rasszizmusra. A körülötte felröppenő hírek a vb alatt gyengítettek és idegesítettek bennünket, de nem ezért búcsúztunk idő előtt
– szögezte le a szakember.

A személyi ügyekről szólva azt mondta, a vb-keretből 17 játékos lesz ott jövő csütörtökön Münchenben a Nemzetek Ligája nyitányán a világbajnok franciák ellen. Nem kapott helyet a világbajnok Sami Khedira, míg újoncként juthat szóhoz Thilo Kehrer (Paris Saint-Germain), Nico Schulz (1899 Hoffenheim) és Kai Havertz (Bayer Leverkusen), valamint újra meghívót kapott a vb előtt a névsorból kihúzott Leroy Sané (Manchester City), Nils Petersen (SC Freiburg) és Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás