promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van párhuzam Huszti kiállítása és az óvoda között
Borítókép:  Forrás: molvidi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A MOL Vidi FC-AEK Athén Bajnokok Ligája play-off mérkőzésen volt minden: két kiállítás, három gól, feszültség és kérdőjelek sora.

Abszolút jogos felvetés például, hogy, ha nincs Huszti Szabolcs kiállítása az első félidő közepén, akkor az addig kiegyenlített mérkőzésnek mi lesz a kimenetele? Vagy, hogy jogos volt-e a nemzetközi rutinnal rendelkező bal lábas magyar játékos kiállítása? Utóbbi kapcsán valószínűleg még sokan, sokat fognak vitatkozni, mindenesetre álljon itt a videofelvétel az esetről:



Annyit azért érdemes hozzá tenni, hogy a „Laws of the Game” azaz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által kiadott szabálykönyv jelzi: piros lap akkor jár, ha egy játékos a másik testi épségét súlyosan veszélyezteti, illetve felmerül a túlzott mértékű erőbevetés. Ugyanakkor fontos kiemelni: játékvezetője válogatja, hogy ki, miként értelmez egy-egy esetet a másodperc tört része alatt.

Az esetet Huszti a csakfoci.hu szerint ekképp látta:

„Nem volt piros lap. Ha megnézitek a lassítást, látni, hogy a gyerek a labda fölé rúgott, én pedig belsővel akartam belerúgni a labdába, ezerből ezerszer így megyek bele a párharcokba, ezután is így fogok, nem tudok mit mondani…sajnálom, hogy piros lap lett a vége. Játszottam már sok meccset, a Bundesligában, európai kupákban, nem okoztam még soha sérülést senkinek. Nem tudom, mit látott taposó mozdulatnak.”

Csapattársa, a mérkőzésen, s őszi idenyben eddig remek formában játszó Kovács István azzal egészítette ki a piros lap esetét az M4-nek, hogy az óvodában azt tanulta, így kell odamenni. (Durva intézmény tagja lehetett a vékony dongájú támadó középpályás.)

A magyar csapat vezetőedzője, Marko Nikolics a történtek ellenére is büszke együttesére. „Boldog vagyok, mert a játékosaim mindent kiadtak magukból, nagyon jó volt a mentalitásuk” – mondta. Arról is beszélt, hogy szerinte a képlet egyszerű, a visszavágón nyerni, és két gólt kell lőni. A kiállítást pedig nem kommentálta.

Szűkszavúan fogalmazott a görög szakvezető, Uzonidisz. Mint mondta, jól kezdték a mérkőzést, de a végé nehézzé vált. „Nagy győzelmet arattunk, de még nem jutottunk tovább, hazai pályán sokkal koncentráltabban kell majd játszanunk” – emelte ki.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás