promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két kiállítás, őrült meccs, Vidi-vereség a BL-ben
Borítókép:  Forrás: 24.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Óvatos, egymást tisztelő nyilatkozatok adták meg a MOL Vidi FC–AEK Athén Bajnokok Ligája play-off kör első felvonása előtti alaphangot. Mint a magyar fél részéről Marko Nikolics, mind Marinosz Uzunidisz arról beszélt, hogy nehéz mérkőzésre számít. Ugyanakkor mindketten kiemelték, szeretnének tovább álmodni, azaz elérni a csoportkört.

Két olyan együttes találkozott a Groupama Arénában, amely a szervezett védekezést részesíti előnyben. Minderre jó példa, hogy a MOL Vidi FC a BL-selejtező eddigi mérkőzésein mindössze három gólt kapott, míg az AEK Athént utolsó tizenkét európai kupameccsén senki nem győzte le.

A mérkőzésnek már a felvezetője is különleges volt, hiszen a Groupama Arénában előrébb hozták a Húsvétot. A pálya szélén álló szakértők ugyanis kaptak egy kis vizet a nyakukba:



Ami a pályán történteket illet: a mérkőzés 23. percéig a MOL Vidi FC-n abszolút lehetett látni mit szeretne, s ezzel együtt egyenrangú partnere volt ellenfelének. A székesfehérvári csapatnál adott volt egy séma labdakihozatal esetében, ahogy az is, hogy főleg a görög együttes bal oldalát akarta támadni Nego gyorsasága, illetve Fiola támadásba belépése révén. Aztán eljött a 23. perc és Huszti ellenfelének testi épségét veszélyeztető belépője, majd az ezért járó (jogos) piros lap.


A történtek után megváltozott a mérkőzés addigi képe. A MOL Vidi saját térfelére állt vissza, az AEK Athén pedig kereste, kereste a réseket, amit végül meg is talált Klonaridis révén a 34. percben, a támadó egy Kovácsikról kipattanó labdát pofozott a kapuba. Nem sokkal a gólt követően Fiolának adódott hatalmas helyzete, a támadással felzárkózó jobbhátvéd Kovácstól kapott remek keresztlabdát, de a kapu közepére tartó csukafejesét Barkas kipofozta.

A második félidő rögtön egy görög góllal kezdődött (Bakasetas, 52.), majd magyar szempontból örömtelibben folytatódott, hiszen a második athéni találatot jegyző Bakasetast piros lappal zuhanyozni zavarta az olasz sípmester.

Fel is éledt a hazai publikum és a MOL Vidi is, amelybe lendületet hozott a csereként beálló Scepovics. De nem ő, hanem bajnoki mérkőzéseken megszokott éktársa Lazovic szépített a 67. percben Kovács passzából. Meg kell jegyezni a még mindig csak 26 éves, gólpasszt jegyző támadó középpályás remek formában futballozik.

Aztán, ahogy a lélektani fölény a hazai együtteshez került, úgy jöttek a magyar helyzetek. Egy jobb oldali támadást követően Negónak már csak az üres kapuba kellett volna betalálnia. Sajnos, maradt a feltételes mód, ahogy a 2-1-es, összességében bosszantó Vidi-vereség. Hiszen, amikor a két fél egyenlő létszámban futballozott, akkor a Videoton teljesen egyenrangú ellenfele volt az AEK Athénnak.

Visszavágó jövő hét kedden.

Kovács István nyilatkozata


A csapatkapitány, Juhász Roland értékelése


Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője


(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás