promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Micsoda száguldás: Hamilton a 14. helyről nyert Hockenheimben
Borítókép:  Forrás: sportnotizie24.it
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
2018-ban visszatért a versenysorozatba a hockenheimi Német Nagydíj, ahol az egyik legnagyobb esélyes a hazai aszfalton száguldó Sebastian Vettel volt. A német pilóta 8 ponttal előzte meg az egyéni bajnokságban a tavalyi világbajnok Lewis Hamiltont. Ráadásul a brit fenegyerek autójának az időmérőn komoly problémái akadtak, miután áthajtott egy kerékvetőn, a hidraulika felmondta a szolgálatot, s a szervója is odalett. Így a 14. rajthelyről indulhatott vasárnap. De őt nem olyan fából faragták, hogy idejekorán feladná: az utolsó hat alkalommal, mikor a 13. helyre, vagy annál hátrébb sorolták, minden alkalommal legalább a hetedik helyig jött fel, de volt, hogy a harmadikig.

A múlt is Vettel mellett szólt: bár ő még soha nem nyert Hockenheimben, a Ferrari – ő az olaszok pilótája – már huszonegyszer győzött itt. A levegőben 21, az aszfaltcsíkon 41 fokot mértek percekkel a futam kezdete előtt.

Vettel-Bottas-Räikönen volt az élboly a rajtnál, az első sorok nem bomlottak fel az indulást követően. Hamilton őrjöngő bikaként tört előre: a 15. helyre csúszott vissza, de a második körben már a 12. volt, a hatodikban pedig a kilencedik...A Ferrariknak – Vettel, Räikönen – bevált a lágy gumis taktika, robbanékonyak voltak, Vettel több mint 2 másodperccel haladt az élen tíz kör után.

A kerékcserék után Räikönen került az élre, de rádión finoman jelezték neki, hogy el kéne engedni csapattársát, az egyéni vb-címre ugyanis ő az esélyesebb. Azért a futam utáni sajtótájékoztatón megkérdeznénk az olykor morózus, a vodkás palackok közé rejtőző finnt, mondjon véleményt egy ilyen rádióbeszélgetésről.

Közben a 43. kör táján elkezdett keményebben esni az eső, Hamilton ultralágy gumikat kapott a boxban. Az új abrocsokkal volt olyan kör, melyben ő volt a legsebesebb. Az 52. körben aztán óriási meglepetésre Vettel nagyot hibázott, megcsúszott, és falnak ütközött.



A biztonsági autó bejött, mögötte Räikönen és a 13 helyet javító Hamilton döcögött. Újabb kerékcserék után a brit állt az élre, s a futam leintéséig megtartotta vezetését. Egészen elképesztő, Lewis Hamilton Vettel hibája után 14 helyet javítva nyerte meg a Német Nagydíjat, s ezzel az összetettben megelőzte Sebastian Vettelt.

Német Nagydíj, Hockenheim:
  1. Lewis Hamilton
  2. Valteri Bottas
  3. Kimi Räikönen
  4. Max Verstappen
  5. Nico Hülkenberg
  6. Romain Grosjean
  7. Sergio Pérez
  8. Esteban Ocon
(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás