promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet, Németország csoportutolsóként búcsúzott
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bőven tartogatott érdekességet a Németország–Svédország mérkőzés utóélete. Toni Kroos 95. percben szerzett győztes gólja után a német stáb tagjai a svéd kispad felé mutogattak, amiből gyorsan nézeteltérés is lett. Végül a Német Labdarúgó-szövetség közleményben kért elnézést a történtek miatt. „Ez nem a mi stílusunk” – állt a szövegben.

A svéd szurkolók pedig azt a Durmazt találták meg, aki szabálytalankodott a győztes német gól előtt a Real Madrid ászával. A közösségi médiában tucatjával kapta a halálos fenyegetéseket a szír felmenőkkel rendelkező játékos. Az eset kapcsán a svéd válogatott másnapi edzése rendhagyó módon kezdődött: Durmaz mögött felsorakozva állt ki a teljes stáb, majd közösen ennyit mondtak: „B….a meg a rasszizmus!”

Rákanyarodva az F-csoport utolsó játéknapjára: Dél-Korea–Németország és Svédország–Mexikó találkozókat rendeztek, míg előbbi esetében egyértelműbb volt a végkimenetel, utóbbinál már nem annyira – legalábbis a kezdő sípszót megelőzően. Az, hogy mennyire volt fölényben a német csapat Dél-Korea ellen, azt jól mutatja, az első negyvenöt perc után 76 százalékos labdabirtokolás állt a neve mellett, bár gólt nem szerzett.

Ami a Svédország–Mexikó meccset illeti: a korábbi svéd válogatott játékos, Anders Svensson jelezte, ha Mexikó kiejti nemzeti együttesét, soha többet nem eszi kedvenc ételét, a tacót. Akadt tehát bőven tét.

Komolyabbra fordítva a szót, aki a svéd mérkőzést választotta, nem döntött rosszul: a két csapat ugyanis alapvetően a támadófutballra helyezte, próbálta helyezni a hangsúlyt, ezt jól mutatja, hogy az első félidő után összesen 21 kapura lövési kísérlet történt. A teljesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy nagyobb helyzetei az északi csapatnak voltak, amely a Németország elleni totális, mélyen védekező játékát, egy magasabbra tolt védelmi vonalra, s szervezett letámadásra váltotta.

Az ellenfél térfelén labdaszerzésre berendezkedő Svédország jutalma el is jött a második játékrész elején, amikor Augustinsson talált a hálóba. Majd jött is gyorsan a második. Egy, a felezővonalnál szerzett labdával három a kettőben ment a svéd támadósor a mexikói védelemre, a végeredmény pedig egy büntetőből szerzett gól Granqvist jóvoltából. A Svédország–Mexikó találkozó a 74. percben el is dőlt azzal, hogy Alvarez a saját kapujába lőtt.

Innentől az volt a kérdés: kit visznek magukkal a svédek?


Németország sorsa a saját kezében volt, s bár végig mezőnyfölényben játszott nem tudott egy apró gólt sem begyötörni a dél-koreai kapuba. A legnagyobb helyzet német oldalon Hummels előtt adódott, aki öt méterről senkitől sem zavartatva fejelt a kapu mellé a végjátékban.

A nagy szenvedésnek nyögés lett a vége: Dél-Korea a hosszabbításban egy szöglet után gólt lőtt, igaz a játékvezető csak videóbírós segítséggel adta meg a találatot. S, ha ez nem volt elég, akkor a végén jött a csattanós pofon Németországnak, Szon a 96. percben az üres kapuba passzolva 2-0-ra alakított az állást.


Az aktuális címvédő tehát összesen két rúgott góllal, a csoport utolsó helyén végezve esett ki a vb-ről, a mexikói nép pedig rendesen imádkozott, hiszen csapatuk a 3-0-s vereség ellenére második helyen lépett tovább.

A csoport végső sorrendje:
1. Svédország
2. Mexikó
3. Dél-Korea
4. Németország

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás