promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Spanyolország szenvedve, de legyőzte Iránt
Borítókép:  Reuters
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miután Portugália kínkeservesen 1-0-ra legyőzte Marokkót, Spanyolországon volt a sor, hogy egy „kötelező” győzelemmel felzárkózzon csoportbeli vetélytársa mellé.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Irán a támadásnak rendelt volna alá mindent. Az első játékrész legszebb jelenete így épp az volt, amit még a kezdő sípszó előtt láthattak a nézők: Gerard Piqué finoman felvett, majd elreptetett egy madarat a pályáról.

Komolyra fordítva a szót, Irán 6-4-0-ás felállásban védekezett, ha megszerezte a labdát, próbált minél gyorsabban az ellenfél kapujához érni – nos, nem túl sok sikerrel. Spanyolország pedig, ahogy tőle megszokott, folyamatosan körbe-körbe passzolta az ellenfél tizenhatosát.

Az első játékrész kissé unalmas 0-0-s eredménye után a második játékrész több izgalmat hozott. Már az első percekben hatékonyabban és gyorsabban értek oda a kapu elé a spanyolok, mint tették azt korábban. Igaz, a folyamatosan támadásnak majdnem meglett a böjtje, az iráni Ansarifard a spanyol 16-oson belülről elengedte jobb lábát, De Gea pedig addig-addig imádkozott, amíg a labda épphogy elkerült a kapuját.

Ami nem jött össze az egyik, összejött a másik oldalon: Diego Costa testéről a kapuba pattanó labdával megszerezték a vezetést, és mint később kiderült a győzelmet is a spanyolok. Alig telt el pár perc és Irán veszélyeztetett. Egy szabadrúgás után rezdült meg a spanyol háló, majd az iráni csapat egy kisebb házibulit tartott örömünnep gyanánt a pályán. A gond mindössze annyi volt, hogy a játékvezető a találatot les címén érvénytelenítette.

Irán azért továbbra is rendületlen próbálkozott, kijjebb jött állásából, vezetett egy-két ígéretes ellentámadást, ám ezek egyikéből sem sikerült gólt lőnie. Legközelebb talán Taremi állt a valódi örömünnephez a játékrész hajrájában, amikor egy beadásra érkezett, de fejese centikkel kerülte a spanyol kaput.

A végeredmény 1-0, nyert Spanyolország. Irán pedig Portugáliával játszik majd a csoport utolsó körében ki-ki meccset.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás