promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öt gól és Robbie Williams – elkezdődött a foci vb
Borítókép:  Forrás: hindustiantimes.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
12 stadionban 32 csapat 64 mérkőzést fog lejátszani (ide kattintva a teljes vb-menetrendet olvashatja) a ma kezdődő és július 15-ig tartó labdarúgó világbajnokságon, melyen az első atombombát a spanyol szövetség robbantotta fel azzal, hogy egy nappal a vb kezdete előtt kirúgta a torna után a Real Madridhoz igazoló szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit. A helyére Fernando Hierro érkezett, akinek a legmagasabb edzői szintje a spanyol másodosztály volt.

Hruscsov és Brezsnyev egymás fejét tartva hányt volna epét, ha valaki eléjük tárja, hogy évtizedekkel működésük után a hanyatló nyugat egy olyan ikonja kornyikál a munkáskezek építette Luzsnyiki Stadionban, mint Robbie Williams. Pedig megtörtént, az Angels, a Let me entertain you zengett a világbajnokság moszkvai nyitóhelyszínén csütörtök délután, már amennyire a hangosítás ezt lehetővé tette. Nála még egy felmutatott középső ujj is belefér pár száz millió ember szeme láttára. Valószínűleg azoknak üzent a maga faragatlan módján, akik bírálták, hogy a nyugati-európai országokkal élesen szembehelyezkedő Oroszországban lép fel.
Aztán jött végre egy sportágbeli is: az eredeti Ronaldo verte át egy lövőcsellel a kabalafigurát! Ez igen!

Aztán jöhetett Putyin elnök, akinek ugyan első számú sportága a dzsúdó – a tavalyi budapesti vb-re is kilátogatott Orbán Viktorral –, muszáj volt itt mondania egy beszédet.

Házigazda még soha nem szenvedett vereséget nyitómeccsen, ázsiai csapat pedig 2010 óta nem győzött a világbajnokságokon. Mindez nem szaúdi diadalmenetet ígért a 36. világbajnokság első összecsapása előtt. Az oroszok viszont tavaly október óta nem nyertek meccset, ez meg inkább a szaúdiak mellett szólt.

Mire Robbie Williams megszámolta a gázsiját, egy remek beívelést a krasznodari Jurij Gazinsky bebólintott a kapuba – négy éve ilyenkor a horvátok már vezettek a brazilok ellen Marcelo öngóljával. Pár percre rá Al Mayoufnak kellett ismét nyújtózkodnia egy megpattanó lövésnél. A házigazda nem szögezte a kapujához a szaúdiakat, de irányította a mérkőzést. A profi focista rémálma vált valóra, mikor Alan Dzagoev fájdalmas arccal a combhajlítójához kapott egy sprint közben. Vb-nyitómeccsen egy ilyen szerencsétlen sérülés miatt kiválni rettentő érzés lehet, Cserisev érkezett a helyére.

A szaúdiak birtokolták többet a labdát az első félidőben, de nem veszélyeztették a cséká, Akinfejev kapuját, így viszonylag unalmasan peregtek a percek az első félidőben. Ha az oroszok felemelték a labdát, a mélynövésű zöld mezeseknek esélyük sem volt megszerezni azt – ők a vb legalacsonyabb csapata –, így furcsa volt, hogy olykor mégis maguk a szaúdiak ívelgettek. Ráadásul Cserisev egy gyors kontra és egy szemet gyönyörködtető lövőcsel végén – két szaúdi is a salakig csúszott az ülepén – megszerezte a második orosz gólt. Golovin brutálisat sprintelt előtte.

35372499 10156406462894185 2521804775289257984 n

A második félidő olyan szelídre sikerült, hogy a VIP-vendégek már vissza sem ültek a helyükre, inkább a kapcsolatokat építették a garnélarákos szendvicsek gyűrűjében. Az argentin Juan Antonio Pizzi mester most sajnálhatja csak igazán, hogy övéi szinte kivétel nélkül a nagynevű Al-Hilal és Al-Ahli csapatokban futballoznak, a szaúdi bajnokság annyira készíthet fel a vb-meccsek ritmusára, mint az NB I.

A másik cserecsatár, Artyom Dzujba alig egy perccel a pályára lépése után ívesen fejelte a kapuba a labdát, amely biztossá tette az orosz győzelmet.

A hosszabbításban előbb Cserisev mesterien tekert a jobb sarokba, Putyin alig győzött tapsolni páholyában. Majd Golovin príma szabadrúgás góljára már talán csak legyintett. Belehúztak az oroszok, 5-0-ra nyerték a meccset, ilyen gólkülönbséggel is megérdemelten.



(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás