Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hosszú Katinka maradt a legértékesebb magyar sportolónk

Hosszú Katinka maradt a legértékesebb magyar sportolónk

Sport & Szabadidő

Hosszú Katinka maradt a legértékesebb magyar sportolónk

Sport & Szabadidő

Promotions 09:23
A lap magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Hosszú, aki tavaly a budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert, sorozatban negyedszer áll a lista élén.

Mögötte a túraautó világbajnokságon ezüstérmes Michelisz Norbert a második, akit két teniszező, a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton követ. Az ötödik helyen a vívó Szilágyi Áron található.

A magazin szerint „a hirdetők állandó médiaszereplést, influencerszerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban sokan nem tudnak, vagy nem akarnak egyelőre megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető "könnyű" állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág, könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon - akár világbajnoki arany nélkül is.”

A magazin jól látja, elég csak azt nézni, hogy ha valaki elindul egy kisebb tenisz tornán, milyen irgalmatlan pénzeket tud összekalapozni. Babos Timi és Fucsovics jelenleg szárnyal, és reméljük meg tudják tartani a formájukat erre az évre is, ahogy Michelisz Norbinak is simán összejöhet egy túraautó világbajnokságos elsőség.

A lista összeállításánál a 2017. február 1. és a 2018. február 1. közötti időszakot vették figyelembe. (MTI)