Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bolt utolsó egyéni futása

Bolt utolsó egyéni futása

Sport & Szabadidő

Bolt utolsó egyéni futása

Sport & Szabadidő

Promotions 12:03
A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sztár meglehetősen rosszul rajtolt, de a cél előtt kis híján utolérte a legnagyobb kihívójának tartott, 21 esztendős amerikai Colemant. Az egyik nagy Bolt rajongó akivel együtt néztem a futást azt mondta, hogy igazából ő mindig így szokott rajtolni és a végén hozza fel magát.

Végül nem Coleman, hanem a 8-as pályán futó 35 éves Gatlin győzött 9.92 másodperccel, Coleman ideje 9.94, Bolté pedig 9.95 volt. Gatlin az előző vb-n és a tavalyi olimpián is második volt Bolt mögött.

Ez volt Usain Bolt első veresége vb vagy olimpia döntőjében. A 2011-es világbajnokságon sem nyert, de akkor rossz rajtja miatt kizárták, a 100 méteres klasszikus távon végül háromszoros világbajnokként zárja pályafutását.

A 100 és 200 méteren, valamint a jamaicai 4x100-as váltóval is világcsúcstartó Bolt a brit fővárosban búcsúzik a versenyzéstől, utolsó futására várhatóan jövő szombaton, a sprintváltó döntőjében kerül sor igazából, de ugyebár ez volt az a szám, ahol egyéniben búcsúzott tőle a közönség.

A londoni aréna tele volt, és egyszerre fújolta és fügyülte ki a győztes Gatlint a dopping botrányai miatt. Boltot állva tapsolva és könnyes szemekkel fogadták és búcsúztatták. Talán miatta is volt tele igazából a stadion. (Torony; MTI)