Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Anthony Joshua nyugdíjba küldte Klicskot

Anthony Joshua nyugdíjba küldte Klicskot

Sport & Szabadidő

Anthony Joshua nyugdíjba küldte Klicskot

Sport & Szabadidő

Promotions 08:50
Nem vagyunk nagy boksz rajongók, de még mi is tapsolva néztük végig az év meccsét. A Wembley stadionban élőben pedig 90 ezer ember követhette az összecsapást, mivel még a stadiont is kibővítették csak erre a célra. Ami még elképesztőbb, az Vladimir Klicsko, hogy 41 évesen ilyen meneteket tudott kipasszírozni magából a 14 évvel fiatalabb ellenfelével szemben. Igazából sajnáltuk is őt a végén, de a boksz világnak haladnia kell, és kell egy új név. Klicsko már így is történelmet írt, és ott lesz a neve a legnagyobbak között.

A találkozó minden idők egyik legjobb profi nehézsúlyú vb-mérkőzéseként vonul be az ökölvívás történetébe. A 10. etap után így festettek a pontozólapok: 96:93 és 95:93 Joshua javára, 95:93 Klicskónak.

joklics2
Ami még ennél is meglepőbb, hogy Joshua és Klicsko is ugyanúgy befejezhette volna a mérkőzést, a legkeményebb ötödik menetben. Joshua itt a padlóra küldte ellenfelét, akinek felszakadt a szemöldöke is, de az ukrán annyira össze tudta magát, hogy feltámadt és a végén már ő állt közel ahhoz, hogy padlóra küldje a brit bokszolót.
 
A 11. menetben azonban minden eldőlt egyetlen villanás alatt: Joshua egy elképesztő felütéssel ismét padlóra küldte Klicskót, aki ugyan felkelt, de néhány másodperc múlva ismét a padlón volt. David Fields mérkőzésvezető még ebből is hagyta felállni Klicskót, de amikor 40 másodperccel a menet vége előtt beszorult a sarokba az ukrán, a bíró közbeugrott, és beszüntette a találkozót.


Ezzel Vladimir Klicsko elszenvedte pályafutása ötödik vereségét, míg Joshua 19. mérkőzésén a 19. győzelmét és a 19. (technikai) kiütését aratta. Egyben a brit megvédte a IBF-világbajnoki címét, és megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is, majd rögtön kihívta Tyson Furyt. (Torony; NSO)