promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a portugál keretet kellene legyőznünk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bátor játékot vár március 25-én Portugáliában, az Európa-bajnok elleni világbajnoki selejtezőn Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. „Természetesen vannak elképzeléseim, de tanulmányozzuk még a korábbi mérkőzéseinket, és ha kell, akkor változtatunk. Ugyanakkor bátor játékot várok, és bízom benne, hogy minden tudásunkat fel tudjuk használni, amelyet az elmúlt másfél évben együtt megszereztünk” – nyilatkozta a tréner az edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón.

A portugálok elleni összecsapásról szólva a német szakember elmondta, már önmagában az a tény is "izgalmas", hogy az Európa-bajnok otthonában léphet pályára csapata, ráadásul azzal a tudattal, hogy múlt nyáron a franciaországi Eb-n 3-3-as döntetlent játszott a két együttes.
 
A brazil születésű belső védő Vinícius Paulo nem rég állampolgári esküt tett, és a keret tagja lesz. Tisztában van vele, hogy Ronado hatástalanítása is a fő feladata lesz. „Ő a világ egyik legjobbja, de ilyenkor nem ezzel kell foglalkozni, hanem a saját dolgoddal, és azzal, amit az edződ kér tőled. Az, hogy ilyen játékos van az ellenfél csapatában, talán még keményebb és nagyobb koncentrációra készteti a futballistát.”

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül.

A portugálok egyértelműen nekünk fognak jönni, számukra is nagyon fontos a győzelem. Meglátásunk szerint az se lenne gond, ha Storck a döntetlenre menne rá. Inkább legyen egy unalmas meccs, de ne veszítsünk pontot. Ez már az edzőn fog múlni.

csapat
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Vinícius Paulo (Videoton FC)

Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby IF), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Sallai Roland (Palermo), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Sajnos a katari al-Garafában játszó Németh Krisztián betegség miatt nem utazhat el a mérkőzésre.

Persze ne feledkezzünk meg az ellenfélről sem, akikről a címben is szó volt. Fernando Santos, az Európa-bajnok portugálok szövetségi kapitánya is keretet hirdetett, ahol bivalyerős a névsor.

A portugálok a Benfica lisszaboni stadionjában fogadják Bernd Storck együttesét, majd három nappal később Svédország ellen játszanak felkészülési mérkőzést Madeirán.

A portugál keret:

Kapusok: Rui Patrício (Sporting CP), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Marafona (Braga)

Hátvédek: Cédric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Valencia), Nélson Semedo (Benfica), Luís Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), José Fonte (West Ham United), Bruno Alves (Cagliari), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Eliseu (Benfica)

Középpályások: Danilo Pereira (Porto), William Carvalho (Sporting CP), Joao Mário (Internazionale), Renato Sanches (Bayern München), Joao Moutinho (Monaco), André Gomes (Barcelona), Pizzi (Benfica)

Csatárok: Bernardo Silva (Monaco), Gelson Martins (Sporting CP), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Ricardo Quaresma (Besiktas), André Silva (Porto), Éder (Lille) (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás