promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dzsudzsák, Storck, és FIFA-világranglista
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy legszívesebben itthon focizna. Irigyli néhány korábbi csapattársát, hollandokat, németeket, oroszokat, akik megtehetik, hogy otthon, a saját környezetükben lépnek pályára. A csapatkapitányunk gyakran visszanézi franciaországi Eb meccseinket és saját bevallása szerint ma is lúdbőrözik a háta, ha meghallja a magyar szurkolók hangját. „Ha otthon vagyok, amikor csak tehetem, kimegyek valamelyik meccsre” – nyilatkozta a válogatott focista. A most al-Vahdánál futballozó Dzsudzsák szerint nincs kizárva, hogy még vissza fog térni valamelyik nagyobb topbajnokságba.

„A Hertha valóban érdeklődött irántam, remek lett volna Dárdai Pállal dolgozni. Vele lényegében mindenben meg is állapodtunk, csakhogy a török klubom pénzt kért értem, amit a berlini klub nem tudott kifizetni. Hiába akartak a Herthánál, hiába várt rám Dárdai Pál, az üzlet nem jöhetett létre” – mondta Dzsudzsák a Herthával kapcsolatban.
 
A magyar válogatott március 25-én fog pályára lépni a portugálok elleni világbajnoki selejtezőn. „Számunkra döntővel ér fel a portugálok elleni selejtező – mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak. – Az eredmény megmutatja, merre tovább. A csoportelső svájciak mögött öt pont a hátrányunk, ez viszonylag sok. Ahhoz, hogy kijutási esélyeinket életben tartsuk, győznünk kellene. Meg kell állnunk a helyünket az oroszlán barlangjában. Ellenkező esetben sajnos az Eb-győztes mögött is öt pontra duzzad a lemaradásunk. Egyébként is nehéz dolgunk lenne, de így főleg az lesz. Mint mondtam, döntővel felérő összecsapást játszunk. Mondjuk ki: jó játékra törekszünk, és szeretnénk győzni. Ez fontos.”
 
Storck közben már fejben próbálja összerakni a keretet, amiben nagy valószínűséggel lesznek majd változások.
 
A FIFA honlapján közben nyilvánosságra hozták a legfrissebb ranglistát. Argentína mögött Brazília a második, a világbajnoki címvédő Németország csapata pedig a harmadik. Az afrikai kontinensbajnokságon győztes Kamerun 29 pozíciót lépett előre, így most a 33. helyet foglalja el.

A magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplők közül az Európa-bajnok portugálok a nyolcadik, míg a százszázalékos teljesítménnyel éllovas svájciak a 11. helyen állnak. Feröer-szigetek szintén maradt a 82. pozícióban, Lettország három helyet rontva a 113., Andorra gárdája pedig változatlanul 203. a rangsorban. A magyar válogatott egyet rontva a 27. helyet foglalja el.

FIFA-ranglista:

 1.  (1.) Argentína 1635 pont
 2.  (2.) Brazília 1529 pont
 3.  (3.) Németország 1433 pont
 4.  (4.) Chile 1386 pont
 5.  (5.) Belgium 1371 pont
 6.  (7.) Franciaország 1313 pont
 7.  (6.) Kolumbia 1304 pont
 8.  (8.) Portugália 1240 pont
 9.  (9.) Uruguay 1195 pont
10. (10.) Spanyolország 1168 pont
11. (11.) Svájc 1140 pont
12. (12.) Wales 1120 pont
13. (13.) Anglia 1113 pont
14. (15.) Lengyelország 1101 pont
15. (16.) Olaszország 1087 pont

...27. (26.) MAGYARORSZÁG 830 pont (NSO, MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás