promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoztuk a kötelezőt, bőven megvertük Andorrát
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Ferencváros középpályása, Gera Zoltán annak ellenére bekerült a magyar labdarúgó-válogatottba az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn, hogy a meccset megelőzően kisebb sérüléssel bajlódott. Gera még ennyi idősen is alapembernek számít a csapatban, és végig fantasztikusan játszott. A Videoton védője, Fiola Attila helyett ezúttal a francia másodosztályú Le Havre hátvédjének, Bese Barnabásnak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban Bernd Storck szövetségi kapitány, és lettországi teljesítménye után bennmaradt a csapatban Korhut Mihály és Gyurcsó Ádám is.

A magyar válogatott türelmes labdajáratással kezdte a találkozót, kereste a réseket az andorrai védelmen. Ezeket elsősorban Kleinheisler László találta meg, aki többször is jó labdával teremtett helyzetet a társak számára, de Gyurcsó majd Szalai két próbálkozása is kimaradt, mint ahogy Dzsudzsák Balázs húszméteres szabadrúgása sem talált utat a kapuba.

A 15. percben Kleinheisler kapott sárgát, miután Gera Zoltán felvágását követően kisebb tömegjelenet alakult ki az oldalvonal mellett, így a középpályás nem játszhat 2017. március 25-én Portugália ellen.

A jég aztán a 33. percben tört meg: Dzsudzsák Balázs szép csellel ment el a jobb oldalon, a középre tett labdát a kapus Gera Zoltán elé ütötte, aki tíz méterről a hálóba lőtt (1–0).

Még a szünet előtt megduplázta előnyét a magyar válogatott: a 43. percben ismét Dzsudzsák ment el a jobb oldalon, a laposan középre tett labdáját Szalai átlépte, az érkező Lang pedig a jobb alsóba gurított (2–0). Lang Ádám 18. válogatott meccsén az első gólját szerezte.

gol
A második félidőben a magyar válogatott fokozni tudta a tempót, sokkal veszélyesebben, pontosabban és gyorsabban játszott, mint az első negyvenöt percben, de nagy helyzetben Gyurcsó, Gera és Kleinheisler sem tudott a kapuba találni. A 72. percben aztán újabb gólt ünnepelhetett a közönség: Gera pörgetett nagyszerű labdát a leshatáron helyezkedő Gyurcsó Ádám elé, aki külsővel, tíz méterről a hosszú sarokba lőtt (3–0).
 
A lefújás előtt két perccel egy remek magyar összjáték végén az alapvonalon betörő Stieber a kapunak háttal álló Szalaihoz passzolt, aki közvetlen közelről, sarokkal húzta be a labdát a kapuba (4–0).

A két együttes harmadszor találkozott, a magyarok mindháromszor kapott gól nélkül nyertek. A története első válogatott meccsét napra pontosan húsz éve játszó andorraiak 12 esztendeje győztek legutóbb. A magyar csapat márciusban az Európa-bajnok Portugália vendégeként folytatja a kvalifikációs sorozatot.

Magyarország–Andorra 4–0 / Gól: Gera (33.), Lang (43.), Gyurcsó (72.), Szalai (88.) (MLSZ)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás