promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a győzelem az életben maradáshoz: lett – magyar 0-2
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mezőny legjobbjaként Gyurcsó Ádám már a 10. percben vezetést szerzett, míg a 77. percben Szalai Ádám fejesgólja biztosította be a győzelmet, amellyel csoportjában a harmadik helyre jött fel Magyarország. A magyarok először nyertek Rigában is, igaz ez még csak a második meccsük volt a lett fővárosban, összességében pedig a két csapat hatodik találkozóján az ötödik magyar siker született. Gera Zoltán 95. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, így már egyedül harmadik az örökrangsorban, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs 85. fellépésével utolérte a legendás Puskás Ferencet a hetedik pozícióban. Bernd Storck szövetségi kapitány újoncot is avatott a csereként beállt Vida Máté személyében.

Az első perctől kezdve a magyarok birtokolták többet a labdát, próbálták irányítani a játékot, de komoly lehetőség nem adódott, egészen a 10. percig, amikor az első helyzetet Gyurcsó váltotta gólra. A találat nem változtatta meg a játék képét, meddő fölényben futballozott Bernd Storck csapata. A játékrész derekán aztán öt percre beszorult a magyar együttes, de egyenlítenie nem sikerült a hazai gárdának. A szünet előtti negyedórára rendezte sorait a magyar válogatott, de a támadójáték továbbra sem volt veszélyes, sőt a szünet előtt ziccert rontottak a lettek.

A második félidő hatalmas lett helyzettel indult, ezúttal Gulácsi védett nagyot. Az ellenfél lehetősége ébresztőként hatott a magyarokra, mert ezt követően beszorították a riválist, azonban ezúttal elöl hiányzott a kreativitás és a pontosság. Így a betömörülő lett védelem biztosan állta a rohamokat, igaz, Gyurcsó lövésénél egy ízben a jobb kapufa mentett. A hátralévő időben is a magyarok akarata érvényesült, a három pontot pedig a pénteken Svájc ellen kétszer eredményes Szalai Ádám szöglet utáni fejesgólja biztosította be.

lettmagyar2
„Rendkívül fontos volt az első győzelem megszerzése, mert nagy nyomás volt a csapaton, de a játékosok megoldották a feladatot. Összességében elégedett lehetek, mert a válogatott dominálta a meccset” - értékelt az M4 Sportnak Storck szövetségi kapitány, aki külön kiemelte Gulácsi Péter kapus remek teljesítményét is.
 
Sajnos a többi meccs eredménye nem segített nekünk, bár a portugálok mégis annyit, hogy hatot vertek a Feröer-szigeteknek, így azonos ponttal megelőztük őket. Nagyon hiányzik most az a Svájc elleni döntetlen, akik hozták a kötelezőt, és 2-1-re legyőzték Andorrát idegenben.
 
A magyarok legközelebb november 13-án Andorrát fogadják a vb-selejtezősorozatban.

tabella
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás