promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperművelt magyarok kvíze: 10/6-os eredményért már aranyszobor dukál, többre is képes vagy?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre a 10 kérdésre csak az igazán művelt magyarok tudnak jól válaszolni.

Újabb magyar filmalkotó kapott Oscar-díjat; Mihalek Zsuzsa a Szegény párák című film berendezőjeként kapta meg az aranyszobrot - sajnos azonban nem tudta személyesen átvenni a díját. A Szegény párák-at egyébként részben Magyarországon forgatták, és most, hogy egy magyar Oscar is társítható mellé, biztos sokan meg fogják nézni.

Magyarországnak szép számmal vannak Oscar-díjas filmjei, illetve Oscar-díjas alkotói; nem is sejtitek, mennyi. Biztos, hogy nem is tudnátok mindent felsorolni, maximum az elmúlt évekből - például a Dűne című film miatt aranyszoborral kitüntetett Sipos Zsuzsannát, vagy a leghíresebb Oscar-díjas filmünket, a Mephisto-t.

De mi most nem csak azokból a filmekből készítettünk kvízt, amik Oscar-díjat kaptak, hanem más magyar érdekeltségű Oscar-díjas alkotást is belevettünk. A legelső magyar vonatkozású aranyszobrot William S. Darling (születési nevén Sándorházi Vilmos Béla) látványtervező kapta az 1933-as Kavalkád-ért.

Érdemes most végig játszani ezt a kvízünket, hiszen ezzel végig tudod venni a magyar érdekeltségű Oscar-díjas filmeket az 1930-as évektől egészen napjainkig. 10 kérdés lesz 3-3 válaszlehetőséggel, egy-egy filmet kell felismernetek egyetlen képről. Nem baj, ha valamelyiket nem fogod eltalálni, hiszen ennek a kvíznek az az elsődleges célja, hogy megismertessük veletek az Oscar-díjas magyar filmalkotókat.

Éppen ezért minden válaszadás után meg fog jelenni felül egy magyarázat, amit érdemes elolvasnod, és amiket mindig manuális kell majd tovább léptetnetek, ha a következő kérdésre akartok átmenni.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás