promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hirtelen magyarul szólalt meg a Dűne sztárja, elképesztően nehéz szóval próbálkozott Timothée Chalamet
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Timothée Chalamet egyszer csak megszólalt magyarul, és mindenki ledöbbent.

Timothée Chalamet még csak 28 éves, de már most elképesztő karrierutat járt be Hollywood-ban. Bár elég nehezen jött számára az áttörés, miután olyan produkciókban játszott kisebb szerepekben, mint például A kert, a Káosz karácsonyra, vagy az Interstellar, főszerepet kapott a Szólíts a neveden című alkotásban, amiért rögtön Oscar-díjra is jelölték. Ezek után nem volt megállás a számára, egymás után jöttek a nagy felkérések - V. Henrik, Kisasszonyok, Dűne, Ne nézz fel!, Wonka, most pedig a Dűne második részét vetítik a mozikban, ami már az első hétvégén elképesztő eredményeket ért el.

Timothée Chalamet többször is forgatott már Magyarországon: az V. Henriket például Szilvásváradon forgatták. A színész egy szép élményként írta le az itt tartózkodását, elmondása szerint Magyarország egy igazán gyönyörű ország, és nagyon jól érezte magát nálunk.

Timothée Chalamet egy interjú során többször is megszólalt magyarul. Návai Anikó, a Hello Hollywoodból egykori szerkesztője és műsorvezetője beszélgetett a Dűne sztárjával, aki nemcsak a "köszönöm" szót mondta ki magyarul, de Szilvásvárad nevét is kifejezetten jó kiejtéssel sikerült neki, ami azért nagy szó, mert nem a könnyű településnevek közé tartozik.

Így mondja ki Timothée Chalamet Szilvásvárad nevét:


Timothée Chalamet-nek természetesen Budapest is nagyon tetszett; ráadásul nem is olyan régen újra visszatért kis hazánkba, hiszen itt forgatták a Dűne: Második rész egyes jeleneteit is. Magyarországon való tartózkodásáról nem csak a Wonka főszereplőjét, hanem a Dűne folytatásának szociopata gonosztevőjét játszó Austin Butler-t is kérdezték külföldön. Az Elvis sztárja elmondta, milyen sokat kirándult Florence Pugh-gal, amíg nálunk forgattak a stábbal - ő is elismerően nyilatkozott Magyarországról.

Timothée Chalamet és Návai Anikó beszélgetését alább tudjátok megnézni, rögtön az interjú elején hallható, amikor azt mondja: köszönöm.

Timothee Chalamet deserves a Hungarian resident card. He spent close to a year in Budapest and YES, SZILVASVARAD (?), (he pronounces it with ease and no accent!), and loved, loved, loved it... We chat about Dune, The King and Fame, the school in NYC where he learned the craft, and fame in general... And he, of course, has a message to Budapest and his fans there... Happy watching!

Posted by Hello Hollywoodból on Friday, October 8, 2021
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás