promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: meg tudod mondani erről a 10 idegen eredetű szóról, hogy mit jelentenek?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eljött az ideje annak, hogy próbára tegyük magunkat ezzel a szuper kis kvízzel.

Csodálatos a magyar nyelv, hiszen színes, változatos, ráadásul egyenesen verhetetlenek vagyunk káromkodásban. A külföldiek persze azt érzékelik a magyar nyelvből, hogy rettenetesen nehéz, és szinte lehetetlen megtanulni, de akadnak olyan szavak, amikre felkapják a fejüket, mivel még ők is tudják a jelentésüket – ez azért lehet, mert olyan szavakról van szó, amik idegen eredetűek, és valószínűleg az ő nyelvükön is hasonló a jelentésük.

Persze az idegen, vagy idegen eredetű szavaknál kiemelten fontos az, hogy jól használjuk őket, hiszen nem elég csak azért mondani őket, hogy okosabbnak tűnjünk, tudni is kell, hogy mikor kell alkalmazni azokat. Rengetegen vannak most is, akik rosszul használják az idegen szavakat, de mivel senki sem szól nekik, ezért ez nem igazán fog változni – éppen ezért érdemes szólni, de persze kedvesen, hogy ne vegyék támadásnak.

Alábbi kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy a benne szereplő 10 idegen, vagy idegen eredetű szónak ki, mennyire tudja a jelentését – izzasztó tudásteszt a legbátrabbaknak, vagy azoknak, akik tanulni szeretnének.

Mindössze 10 szó, amiktől nem kell túlzottan félni, hiszen ha nem is tudjuk őket elsőre, akkor is a válaszadás utáni pillanatokban kiderül, hogy mit is jelentenek, szóval tényleg tanulhatunk – íme a kvíz:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás