promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: 10 kérdéses agytorna, készen állsz a megmérettetésre?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a kvíz jól meg fogja dolgoztatni az agyunkat.

Ha valakitől megkérdezzük, hogy vajon melyik tantárgyat utálta a legjobban az iskolában, akkor jó eséllyel az emberek többsége rögtön rávágja, hogy a matematikát. Hogy miért? Mert nem mindenki szereti a számokat, illetve az azokkal kapcsolatos műveleteket, átváltásokat, hasonló dolgokat – érthető, bár a matek pont egy olyan tárgy, amit szinte minden egyes nap használunk.

Nagyon sokszor jól szokott jönni a matematika a hétköznapok során, hiszen például a boltban vásárolgatva jó, ha ki tudjuk számolni fejben (vagy akár mobilon számológéppel), hogy mi, hogyan éri meg jobban, mivel akár komoly összegeket is spórolhatunk magunknak – illetve az is rendkívül fontos, hogy a mértékegységek átváltásával is tisztában legyünk, mivel komoly bakiba ütközhetünk, ha ez nem megy.

Összeállítottunk egy mindössze 10 kérdésből álló kvízt, amiben meg kell különböző mértékegységeket kell átváltani – nem kell aggódni, egészen alap dolgokról van szó, amiket mondhatni illik tudni.

Az se baj, ha valaki nem tudja őket, hiszen ebből a tudástesztből könnyen lehet tanulni – mindig jó dolog, ha az ember tanul, sosem szabad kellemetlenül érezni magunkat, ha valamit nem tudunk, és szeretnénk megtanulni, hiszen az azt jelenti, hogy fejlődni akarunk:

Tetszett a kvíz? Akkor ezek is érdekelhetnek:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás