promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: csak 10 egyszerű kérdés, de vajon mennyire tudsz helyesen válaszolni?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas esély van most az áhított 10/10-re.

A világon mindenki tudja, hogy bitang nehéz a magyar nyelv, szinte egyetlen külföldi sem tudja tökéletesen elsajátítani. Ezért is vagyunk hatalmas előnyben a többi néphez képest, hiszen mi már beszéljük a világ talán legnehezebb nyelvét – bár valljuk be, néha mi sem vagyunk a helyzet magaslatán, főleg, ha írásban kell kommunikálnunk, hiszen a helyesírásunk extra nehéz.

Külön ki kell emelni, hogy mennyire bajos tud lenni annak az eldöntése, hogy egyes szavaknál vajon j-t, vagy ly-t kell használnunk. Számtalan szó ki tud fogni az emberrel ilyen szempontból, hiszen ezeket általában be kell magolni, nincs mese – még jó, hogy van Google, hiszen a legtöbben ott keresnek rá ezeknek a szavaknak a helyesírására, ez pedig egyáltalán nem ciki.

Összegyűjtöttünk most 10 szót, amiknél el kell dönteni, hogy vajon j-vel, vagy ly-nal kell őket írni – vagy olyan bátor, hogy teszteld a tudásodat ezzel a kvízzel, ami könnyedén ki tud fogni bárkin?

Ez egy olyan kvíz, ami egyszerre izgalmas és szórakoztató, ráadásul még tanulni is lehet belőle, ha képes odafigyelni az ember. Sokan pályáznak a 10/10-re, és mivel csupán két válaszlehetőség van kérdésenként, így most hatalmas az esélye annak, hogy végre össze is jön:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás