promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: már 6 jó válasszal az okosak közé tartozhatsz, képes vagy rá?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindössze 10 kérdés, de vajon mennyire tudsz jól válaszolni?

Nagyon fontos dolog a helyesírás, főleg, ha a munkahelyünkön írásban kell kommunikálni, hiszen elég kellemetlen szituációkat okozhat, ha például úgy küldünk ki a kollégáknak egy levelet, hogy orbitális hiba van benne. Könnyen előfordulhat, hogy ezek után még ki is gúnyolnak minket, ennek elkerülése miatt is kifejezetten hasznos, ha az ember megtanul helyesen írni.

Persze megesik, hogy éppen a barátainkkal, családtagjainkkal chatelgetünk, üzengetünk, és akkor nem figyelünk a helyesírásra, hiszen ők nem fognak minket elítélni, ha nem tudunk valamit, vagy esetleg elírunk pár szót. Viszont vannak bizonyos helyzetek, amikor illik figyelni a helyesírásra, és az ember nem is hinné, hogy milyen váratlanul csaphat le ránk egy ilyen dolog.

Most összeállítottunk egy mindössze 10 kérdésből álló helyesírás kvízt, ami segíthet azoknak, akik nem biztosak a tudásukban, vagy megerősítheti azokat, akik úgy érzik, hogy kenik-vágják a témát.

Most mindenki tesztelheti magát, ráadásul még tanulni is lehet a kérdésekből, hiszen ha nem tudunk valamit, akkor megkapjuk a helyes választ, és onnantól kezdve minden bizonnyal már tisztában leszünk a dologgal:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás