promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sok esővel, két erőteljes hullámban támad az ősz, a második után padlót fog a nyár

Sok esővel, két erőteljes hullámban támad az ősz, a második után padlót fog a nyár

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

A jövő hét elején még csak ízelítőt kapunk abból, mi vár ránk a hétvégén.

A nyár utolsó erőtartalékait is mozgósította az elmúlt napokban, ám mindhiába, a szeptemberi kánikula sokak örömére végre véget ér, és jönnek a kellemesebb napok, és ami még ennél is fontosabb, eső. A hétvégére sok eső.

A met.hu prognózisa szerint a lassú, de biztos változás már vasárnap kezdetét veszi, eleinte a Dunántúlon, majd később a déli országrészben is számítani lehet csapadékra, emellett a hőmérséklet is visszaesik.

Sok eső jön

Vasárnap este nyugat felől már vastagodni kezd a felhőréteg, ezeken a tájakon pedig már az éjszakai óráktól kezdve számíthatunk egyre több helyen eleredő esőre, helyenként még az ég is megdörrenhet. Keleten majd csak a hétfő délelőtti órákban jelenhetnek meg az esőfelhők, délután már itt is számottevő csapadék hullhat, de még így is 26-29 fokig emelkedhet a hőmérséklet, fülledt idő várható.

A legtöbb eső a nyugati országrészben várható, itt akár 30-40 milliméternyi csapadék is enyhítheti a szárazságot, amely mostanra rendkívül súlyos mértékű az ország teljes területén.

Kedden a keleti országrészben maradhat a legtovább felhős az égbolt, itt ismétlődő esőzés várható, míg a Dunántúlon már előbukkanhat a nap, itt lesz melegebb, 21-27 fokos maximumokra számíthatunk.

Szerdán és csütörtökön még valamennyire visszamelegszik az időjárás, de a korábbi hőségtől már nem kell tartanunk és a csütörtöktől újabb csapadékzóna érkezik nyugat felől, ami jelentős esőt hozhat magával.

Két hullámban támad az ősz

Ez meghatározza a hétvége időjárását, szombaton többfelé már a 20 fokot sem haladja meg a nappali hőmérséklet. A hosszú távú előrejelzések szerint ezt követően már nem tér vissza a nyárias meleg, és egészen a következő hét elejéig számíthatunk további csapadékra, majd szárazabb idő veszi kezdetét.