promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiadós csapadékot kap a nyakába ez az országrész, nincs hátra sok idő - részlees időjárás-előrejelzés

Kiadós csapadékot kap a nyakába ez az országrész, nincs hátra sok idő - részlees időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Már közeledik a változás az időjárásban, a meteorológusok is erről beszéltek.

A friss hírek szerint jön a csapadék.

Az elmúlt időszakban nagyon kevés csapadék volt Magyarországon, és ugyan kisebb záporok és zivatarok előfordultak elszórtan az országban, ez csak arra volt elég, hogy egy kicsit enyhítsék a szárazságot és az aszályt. Annak ellenére, hogy szeptembert írunk, még ezen a héten is nagyon sokszor tapasztalhattuk, hogy bizony hőség van, a csúcshőmérsékletek pedig az átlag felett voltak, miközben melegrekordok is megdőltek ezen a héten.

Ám úgy tűnik, hogy jön a csapadék.

Mikor jön a változás?

A HungaroMet előrejelzései szerint a hétvége hátralévő részében, tehát vasárnap még a szombatihoz hasonlóan alakulhat majd az időjárás, és ezek után jön majd a váltás, méghozzá a jövő hét elején hétfőn. Nyugat felől megérkezik a csapadék, és tovább mérséklődik majd a meleg ezzel párhuzamosan. Így tehát még egy napig meleg és száraz időjárás köszönt ránk Magyarországon.

A csapadék pedig a nyugati országrészben lehet  kiadós mennyiségű is az időjárás-előrejelzések szerint.

Ezen a napon tűnik fel tehát az a ciklon az ország környékén, amely hétfőre meghozza majd az országba a csapadékot. A HungaroMet térképes előrejelzésén pedig azt is láthatjátok, hogy mit jelenthet pontosan, hogy mérséklődik a meleg, a hőmérsékleti változásban ez hogy nyilvánul majd meg hazánkban az elkövetkező napokban.

Íme a videó: