promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetés jött az esőről, jó, ha felkészülsz erre

Fontos figyelmeztetés jött az esőről, jó, ha felkészülsz erre

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Érkezik a változás, a csapadék eloszlásában lehetnek nagy különbségek.

 

Jön az eső.

Az elmúlt időszakban nagyon kevés csapadék volt Magyarországon, ám hétfőtől szépen lassan megérkezik az ősz, és ez a változás csapadékkal jár Magyarországon. A HungaroMet figyelmeztető előrejelzésében pedig arról is tájékozódhatunk, hogy hol számíthatunk több csapadékra, esőre a jelenlegi információk, előrejelzések szerint.

Hétfőn megérkező változással kapcsolatban az Időkép is kiadott egy látványos videót, amelyben bemutatják, hogy pontosan mikor érkezik a lehűléssel az eső, zápor és a zivatar Magyarországon. Esős idő váltja tehát a száraz és meelg nyarat hazánkban, ma pedig már késő este az ország nyugati részében el is kezd esni, reggelre pedig eléri a középső tájakat is.

Így azt is láthatjuk, hogy az őszies idő majd a keleti tájakat éri el legutoljára. Itt még nap közben lehet majd 30 fokot is mérni majd.

A csapadék eloszlása?

Az Időkép előrejelzéseben azt is olvashatjuk, hogy a legnagyobb öntözések majd az északnyugati és nyugati tájakat érhetik, még az sem kizárt, hogy leesik 30-40 mm, vagy ennél is több ezeken a helyeken.

A HungaroMet-en is láthatjuk térképre vetítve a figyelmeztető előrejelzésekben, itt arról ínak, hogy 24 óra leforgása alatt 20 mm-t meghaladó esőzések öt vármegyében jöhetnek, így a térképen sárga jelzéssel láthatjuk Veszprém vármegyét, Győr-Moson-Sopron vármegyét, Komárom-Esztergom vármegyét, Vas vármegyét és Zala vármegyét.