promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Marad a perzselő forróság, késik az ősz, meglepetés is érkezik bizonyos országrészekben - részletes időjárás előrejelzés

Marad a perzselő forróság, késik az ősz, meglepetés is érkezik bizonyos országrészekben - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Részletes időjárás előrejelzés, még várnunk kell az őszre.

A mai napon, 2024. szeptember 4-én Magyarország területén változékony időjárásra számíthatunk. Az ország északi és nyugati részein többnyire borult idő lesz jellemző, helyenként esővel, záporokkal. A reggeli órákban még hűvösebb lesz, de a hőmérséklet a délelőtt folyamán fokozatosan emelkedik, délutánra 22-27 °C közé várható. A déli és délnyugati országrészben a felhőzet csökkenése miatt hosszabb napos időszakok is kialakulhatnak, de az északi területeken megmarad a borult, esős idő.

Az északnyugati szél napközben több helyen megerősödik, különösen az Alpokalján és a Kisalföldön lehetnek erősebb széllökések, melyek sebessége elérheti a 60-70 km/h-t is. Ezen a területen a viharos széllökések miatt az esetleges károkra is érdemes felkészülni. A széllel érkező hidegfront miatt az ország északkeleti részén hirtelen hőmérsékletcsökkenés is előfordulhat.

Az esti órákban a felhőzet további csökkenésére számíthatunk, az eső és a záporok intenzitása is mérséklődik, de helyenként még előfordulhat csapadék. Az éjszakai hőmérséklet 10-15 °C között alakul, északon hűvösebb, míg délen enyhébb idő várható.

Holnap, szeptember 5-én, szintén változékony idő lesz. Az ország nagy részén reggel borult időre számíthatunk, helyenként párás, ködös lehet a levegő. A délelőtti órákban a köd fokozatosan feloszlik, és a felhőzet is csökken, több órás napsütés várható. A délutáni órákban ismét megnövekszik a felhőzet, és főleg az északkeleti és keleti megyékben záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nappali hőmérséklet 32-36 °C között várható, tehát a kánikula még stabilan marad, de a zivatarok környezetében hirtelen lehűlés is előfordulhat.

Az északi, északnyugati szél mérséklődik, de zivatarok idején átmenetileg megerősödhet. Az éjszakai hőmérséklet 12-17 °C között alakul, ismételten hűvösebb idő várható északon, míg délen enyhébb marad az éjszaka.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést, de az erős szél és a helyi záporok miatt érdemes elővigyázatosnak lenni, különösen a nyugati és északkeleti területeken. A változékony idő miatt ajánlott rendszeresen figyelni a frissítéseket és az időjárás-jelentéseket. A legfrissebb információkért látogass el a met.hu oldalára.

Mindig is gondolkoztál rajta, hogyan készül el egy időjárás előrejelzés? A lenti videóból megtudhatod: