promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli térképet mutattak a magyar hőségről, ezt látnod kell, hogy megértsd - időjárás-előrejelzés

Rendkívüli térképet mutattak a magyar hőségről, ezt látnod kell, hogy megértsd - időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Már körvonalazódik, hogy mikor jöhet több csapadék Magyarországra.

Még késik az ősz.

Meglehetősen rendkívüli módon alakul az időjárás szeptember elején, az ősz első napjai perszelő hőségben telnek, és messze az ilyenkor mért átlag felett vannak, miközben arról is hallunk, hogy melegrekordok is megdőlhetnek. Az elmúlt napokban nem is nagyon jöttek olyan hírek, amelyek frissítő esővel kecsegtettek volna minket hosszú távon, csupán egy-egy záporról és zivatarról olvashattunk az időjárás-előrejelzésekben, időjárás jelentésekben.

A Tények időjárás-jelentésében pedig bővebb, európai kontextusban is bemutatta a meteorológus azt, hogy mi folyik éppen Európában, hogyan alakul az időjárás a kontinensen, és hogy Magyarországon.

Megrekedt a meleg Magyarországon.

A térképen láthatjuk, hogy a kontinensen a mi környékünkön van a legmelegebb. annak ellenére, hogy az ősz elkezdődött, tehát még folytatódik a nyár és a hőség hazánk területén. Közép-Európában rekedt meg a meleg levegő ebben az időszakban, miközben az is látszik a térképen, hoyg a csapadékgócok körbe veszik Magyarországot.

Nagyon lassú mozgású, hideg légörvények is vannak körülöttünk, de mire elérnének hozzánk, lassulnak, megnyúlnak észak-dél irányban.

A térképen láthatjátok ezt a folyamatot is.

Mikor jöhet csapadék?

A HungaroMet térképén is azt láthatjuk, hogy a legvalószínűbben a hét végefelé érkezhetnek hűsítő záporok és zivatarok, addig pedig marad a száraz és meleg idő. 

Bővebb információ arról, hogy milyen hőmérsékleteket lehet majd mérni Magyarország egyes részein az elkövetkező napokban: