promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
12 vármegyére adtak ki kegyetlen figyelmeztetést: az augusztus 20-i időjárás semmi a maihoz képest

12 vármegyére adtak ki kegyetlen figyelmeztetést: az augusztus 20-i időjárás semmi a maihoz képest

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

A tűzijátékot végül nem mosta el az eső, de ma nem leszünk ilyen szerencsések.

A mai, augusztus 21-i időjárás előrejelzés szerint változékony időre számíthatunk, amelyet egy hidegfront érkezése is befolyásol.

A nap korai óráiban az ország nagy részén viszonylag nyugodt idő lesz, de a nyugati és északnyugati részeken már ekkor is előfordulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. A hőmérséklet reggel 16-20 °C között alakul.

A délelőtti órákban a nyugati és északi területeken fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon, az Északi-középhegységben, valamint Pest vármegyében alakulhatnak ki zivatarok, melyeket viharos szél, jégeső és intenzív csapadék kísérhet. A délután folyamán a hidegfront kelet felé haladva egyre nagyobb területet érint, és az ország középső és déli részein is kialakulhatnak zivatarok. A hőmérséklet délután 24-30 °C között várható, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Az esti órákban a zivatarok száma csökken, de az ország keleti és déli részein még mindig előfordulhatnak viharok, amelyekhez viharos széllökések és felhőszakadás társulhat. Az éjszaka folyamán a zivatarok fokozatosan megszűnnek, és a hőmérséklet 15-19 °C közé csökken.

Figyelmeztetések: A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok és felhőszakadás miatt. Különösen érintett vármegyék: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala. Ezeken a területeken villámlás, erős széllökések, jégeső, illetve intenzív csapadék is előfordulhat, amely rövid idő alatt akár 25-30 mm esőt is jelenthet.

Az előrejelzés alapján érdemes fokozottan figyelni a friss időjárási információkat, és óvatosan közlekedni, különösen a figyelmeztetett területeken​.

A tegnapi időjárás alaposan megtréfálta Magyarország lakosságát, az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy a tűzijátékot megtartják-e, ez végül 10 órai kezdéssel megrendezésre került. Az idei, mindennél nagyobb műsor egyelőre nem lelhető fel az interneten, de a tavalyit ide kattintva tudjátok megtekinteni: