promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Változik az idő, zivatar-figyelmeztetés, nyárias meleg - részletes hétvégi időjárás-előrejelzés

Változik az idő, zivatar-figyelmeztetés, nyárias meleg - részletes hétvégi időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Mutatjuk, hogy esernyő vagy strandnadrág.

A mai szombati napon Magyarország területén nyárias időjárás várható, amely több megyében is kihívások elé állítja az embereket. A nap kezdetén, reggel, sok helyen ködre lehet számítani, ami különösen a völgyekben és alacsonyabban fekvő területeken okozhat közlekedési nehézségeket. A hőmérséklet reggel 16-20 °C között alakul, ami kellemesen hűvös időt biztosít azok számára, akik korán indulnak útnak.

Napközben az időjárás többnyire napos lesz, bár helyenként gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. A nappali csúcshőmérséklet elérheti a 29-34 °C-ot, így a kánikula és az erős UV-sugárzás miatt érdemes odafigyelni a megfelelő hidratálásra és a bőrvédelemre. Az ország középső részén azonban előfordulhatnak záporok, zivatarok, amelyek hirtelen lecsapó szélviharokat és jégesőt is hozhatnak magukkal.

Estére a levegő hőmérséklete visszaesik, 20-25 °C közé, és a zivataros időszakok is elcsitulnak. Az éjszaka folyamán az ég derült vagy enyhén felhős marad, ami kedvez a kellemes alvási körülményeknek. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet, de komolyabb széllökésekre nem kell számítani.

Vasárnap hasonlóan meleg időjárásra számíthatunk. A reggel ismét ködös lehet, különösen a Dunántúlon. Napközben az idő ismét meleg lesz, 30-35 °C közötti csúcshőmérséklettel, de délután újabb zivatarok alakulhatnak ki, főként a keleti és déli régiókban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre a várható zivatarok és a heves esőzések miatt, amelyek helyenként villámárvizeket okozhatnak.

Az időjárás tehát mozgalmasan alakul, visszatérni látszik a kánikula a hétvégén, mindenkinek érdemes figyelni az aktuális előrejelzéseket és figyelmeztetéseket, különösen a várható zivatarok és a magas hőmérséklet miatt. Az autósoknak reggelente fokozott óvatossággal kell közlekedniük a köd miatt, és napközben is érdemes készülni az esetleges viharokra, amelyek gyorsan és váratlanul lecsaphatnak.