promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Végre jön a hidegfront, itt szakad le az ég a perzselő hőség után, változás áll be hazánk időjárásában

Végre jön a hidegfront, itt szakad le az ég a perzselő hőség után, változás áll be hazánk időjárásában

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Egy kicsit megint fellélegezhetünk, eddig tart a frissebb idő, fázni viszont így sem fogunk.​

Újabb hőhullám éri el a tetőpontját vasárnap, ez idén nyáron már a harmadik olyan időszak Magyarországon, amikor 38 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. A szombat ugyan még valamennyire visszafogottabb, és „csak” 35 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, a hét utolsó napján igazán odapirít a forróság.

A legfrissebb előrejelzés szerint bár északon még viszonylag friss 13-15 fokos minimummal indul a reggel, gyors melegedés kezdődik, és délelőtt már szinte mindenhol karcolni fogjuk a 30-at. Délután azonban a csúcshőmérséklet elérheti a 38 fokot is. A legmelegebb ezúttal is az Dél-Alföldön lesz, a nyugati határszélen azonban mérsékeltebb lesz a felmelegedés, itt a 30-32 fok mellett egy-egy zápor is előfordulhat.

Az északi országrészben délutántól egyre több helyen fordulhat elő zivatar, akár hevesebb viharok is kialakulhatnak. A front mögött északnyugatira forduló szél több helyen megerősödik és visszaesik a hőmérséklet is.

A front elvonulása után jóval kellemesebb, de még mindig nyárias lesz a folytatás, hétfőn hajnalban akár még 10 fok körüli minimumokat is mérhetünk az északi országrészben, itt napközben sem lesz több 26-27 foknál, máshol azért inkább 30 körüli maximumokat mérhetünk.

A nyár azonban még nem fúj visszavonulót, szerdáig élvezhetjük a viszonylag mérsékeltebb időt, ezt követően újabb erőteljes felmelegedés kezdődik és a hétvégén már ismét kánikulára számíthatunk. A hosszabb távú előrejelzés ráadásul még melegebbet mutat, így könnyen lehet, hogy augusztusban ismét megközelítjük majd a 40 fokot is.