promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a riasztást, kíméletlen zivatarcellák után újabb viharok érkeznek, itt csapnak majd le

Kiadták a riasztást, kíméletlen zivatarcellák után újabb viharok érkeznek, itt csapnak majd le

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ezután ismét forró levegő önti el a Kárpát-medencét, hétvégére visszatér a kánikula, de fázni addig sem fogunk.

Szerda este a főváros környékén és az Alföldön is erőteljes zivatarrendszerek haladtak végig, több helyen dió nagyságú jéggel, fákat kidöntve, kisebb villámárvizeket okozva. Mindeközben a Dunántúlon jóval nyugodtabb volt az este, itt azonban nem is volt olyan dunsztos a levegő, mint az említett országrészekben, ahol szerdán is tombolt a kánikula – több helyen ismét elérve a 40 fokot.

Habár a forróság kedden már tetőzött, a kánikula csak néhány napra fúj visszavonulót, és úgy tűnik, hogy hamarosan újult erővel kezdi meg következő rohamait. Addig azonban legalább ha néhány fokkal is, de enyhül a forróság szorítása.

Szerdán ismét meleg lesz az éjszaka, legfeljebb az északi országrészben hűlhet le 20 fok alá a hőmérséklet. Hajnalban leginkább délen dörrenhet meg az ég, majd gyors melegedés kezdődik és már a délelőtti órákban 30 fok körülre melegszik fel a levegő.

Sok napsütés várható, ám a Hungaromet prognózisa szerint a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén, valamint a déli és keleti határvidéken időnként több lehet a gomolyfelhő. Itt többfelé is előfordulhat zápor és zivatar, ezekre a tájakra sárga figyelmeztetést adtak ki, mindeközben a dél-alföldi részeken továbbra is piros riasztás lesz érvényben a kánikula miatt. Élénk északi szélre számíthatunk, a maximumok 30-36 fok között alakulhatnak, de az Alföld déli részén még ennél is melegebb lehet.

Az esti órákban újabb zivatarok kialakulására már nem számíthatunk, nyugodtabb lesz a légkör, az ország jelentős részén felhő is alig lesz az égen. Pénteken és szombaton valamivel mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés, de a déli határ környékén így is 35 fok várható, máshol 30-33 Celsius körül alakul a csúcs. Szombaton aztán ismét csapadékosabbra vált az idő, majd ismét melegedésnek indul az idő – még ha a 40 fokot nem is közelítjük meg.