promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor zúdul be a forró légtömeg, hetekig tartó hőség telepszik az országra
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már most látni, mikortól lesz nagyon melegünk, ellenben a végének még nyoma sincs.

Élvezzük ki az előttünk álló, mérsékelten meleg napokat, ugyanis hamarosan ismét befűt a nyár, az újabb hőhullám pedig a korábbiaknál tartósabbnak bizonyulhat, és akár egy hétig is kitarthat a 35 fok körüli meleg.

Persze lehet legyinteni, nyár van, de a szervezetünket erősen megterheli a meleg, és nagy szükség van az olyan napokra is, amikor végre kicsit fellélegezhetünk. A kedd és a szerda után még a csütörtök is ilyen lesz, a hajnali órákban még 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, főként az északi országrész völgyeiben. Máshol azért ennél pár fokkal több lehet, de hajnalban még elkél a kardigán.

A közepesen felhős idő a délelőtt folyamán még több országrészben kitart, főként az Alpokalján csak keveset lehet majd látni a napot. Itt záporok is előfordulhatnak, a Duna vonalától keletre szintén számíthatunk gyenge záporesőre. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. Délután sem kell hőségtől tartani, mindössze 23-28 fokig melegszik fel a levegő, a Dél-Alföldön lesz melegebb.

Hidegfronti tünetek miatt az arra érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak, az UV-sugárzás pedig a kellemes hőfok ellenére is magas lesz, ne feledkezzünk meg a napvédelemről!

A hét további napján aztán egyre erősödő felmelegedéssel számolhatunk, pénteken ugyan még csak karcoljuk a 30 fokot, szombattól azonban több fokkal magasabb lesz a csúcshőmérséklet, vasárnapra pedig elérhetjük a 36-37 fokot is a Hungaromet legfrissebb előrejelzése szerint.

A hosszabb távra mutató prognózis egyelőre nem jelez jelentősebb enyhülést, így várhatóan hétfőn és kedden is hasonlóan magas maximumokra kell készülnünk, ami alapján a hőség tartósan is velünk maradhat, néhány fokos enyhülés talán a jövő hét második felében várható, ám várhatóan jelentősebb visszaesésre nem kerül sor.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás