promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szokatlanul hűvös lesz, bezuhan a hőmérséklet, eddig tart a kánikulamentes idő
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Visszavonulót fúj a nyár, de csak azért, hogy erőt gyűjtsön és rövidesen újabb hőhullámot indítson.

Hiába írunk még csak július elejét, már most túl vagyunk jó néhány hőségnapon, és ne legyenek kétségeink, még jó néhány vár ránk a nyár végéig. Szerencsére a hőhullámok mellett csapadék is előfordul, így az aszályhelyet még nem súlyos, ám a középső országrészre azért ráférne egy alaposabb öntözés.

Kedden ez akár össze is jöhet, legalábbis a legfrissebb prognózis szerint már a hajnali órákban a középső országrész felé vonulhat a hétfő este érkező hidegfront, amely a Dunántúlon még inkább zivatarokat okoz, később azonban szelídül, több helyen – így északon is - pedig akár kiadós esőzést is hozhat.

A kora reggeli 16-20 fokos minimumokat követően a felhősebb tájakon délelőtt sem nagyon kúszik feljebb a hőmérséklet, további eső a déli tájakon valószínű, majd a későbbi órákban az alföldi régióra telepednek át az eső- és zivatarfelhők, délután 23-28 fok várható, így főként a dunántúli, és a dél-alföldi, hűvösebb területeken akár 13-14 fokkal is visszaeshetnek a maximumok a szombati hőséghez képest.

A hidegfront az arra érzékenyeknél fejfájást, migrénes tüneteket és a hangulatváltozást okozhat - mint ahogy a Hungaromet orvosmeteorológiai jelentésében beszámolt róla.

A tartósan felhős országrészeket leszámítva ugyanakkor továbbra is figyeljünk a fényvédelemre, az UV-sugárzás a legtöbb helyen az erős tartományba emelkedik majd. A Nyugat-Dunántúl kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, vihartevékenység miatt, így szinte bárhol kialakulhat zivatar.

A hét további részében marad a mérsékelt meleg, a csapadékhajlam jelen állás szerint szerdától már csökken. Erősebb felmelegedés ismét a hét vége felé jöhet majd, ekkor újból megközelíthetjük a 35 fokot is, így aki mostanában tervezi a vízparti kikapcsolódást, annak a hétvégi csobbanás szinte garantált.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás