promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
13 vármegye már sárgában úszik, itt a figyelmeztetés a meteorológusoktól - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek a vármegyék kaptak citromsárga jelölést a térképen.

Elkezdődött a július, és vele itt van egy újabb nyári hónap, de vajon tartogat-e már meglepetéseket a hónap eleje, esetleg valami egészen könnyű, kis zivataros időjárásban lehet majd részünk Magyarországon? Érdemes figyelni az előrejelzéseket, hiszen változások lesznek, vannak készülőben, miközben nagyon úgy tűnik, hogy a régi idő is visszatérhet majd a héten.

De mégis miről van szó pontosan?

A HungaroMet időjárás-előrejelzéséből az is kiderül, hogy az előttünk álló éjszaka nagyobb eséllyel majd Magyarország déli és keleti felében várható majd zivatar. Ám ez változik, és kedden elsősorban a keleti országrészt érinti majd a csapadék. Miközben arról is beszélnek a meteorológusok, hogy átmenetileg bizony megszűnik a kánikula, ám ez nem jelenti azt, hogy a meleg elhagy minket, hiszen a hét második felében ismét melegedni fog majd az időjárás.

Közben pedig a figyelmeztető-előrejelzéseket gyűjtő oldalon azt is látni lehet, hogy 13 vármegye már citromsárgában áll, hiszen elsőfokú jelzés látszódik rajtuk a térképen. A meteorológusok pedig arról írnak, hogy zivatarok jöhetnek ezeken a területeken.

Hogy mely vármegyéket érinti a citromsárga jelzés?

Hat vármegye kivételével mindegyiket: Zala, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád, Boros-Abaúj-Zemplén, Békés, Bács-Kiskun, Baranya, Pest

A hőmérsékletet illetően pedig azt olvashatjuk, hogy ma még az Alföldön nagy területen 25 fok felett, míg a délkeleti területeken 27 fok felett is alakulhat a napi középhőmérséklet, utána azonban változás jön, hiszen ezt követően kedden már mérséklődik a felmelegedés.

Megnézhetitek térképre vetítve is, hogy milyen időjárás jön Magyarország egyes részein keddtől:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás