promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány a román sajtóban, magyarországi helyszínről jelentek meg fura képek, amiket azonnal cáfolt a magyar oldal a ma megrendezésre kerülő Eb-selejtező kapcsán
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Románia Magyarországon játszik labdarúgó mérkőzést Fehéroroszországgal.

Ezen a héten bizony alaposan lázban ég Európa, hiszen az Eb-selejtezők következő fordulóját rendezik a kontinensen, és bizony nagyon sok dolog végére pont kerülhet, eldőlhetnek továbbjutó helyek, vagy éppen egyes nemzetek nagyon is közel kerülhetnek ahhoz, hogy már lássák magukat a 2024-es Európa-bajnokságon. Ezen a héten pedig az Újpest FC stadionjában, a Megyeri úton csap össze Fehéroroszország Romániával. A mérkőzés zárt kapus lesz, az UEFA amúgy az ukrán-orosz háború miatt nem engedte meg a fehéroroszoknak, hogy hazai pályán fogadják Romániát. A románok pedig győzelmi kényszerben játszanak, hiszen Izrael szorongatja őket a csoport második helyéért folytatott küzdelemben egyelőre.

Közben az NSO is beszámolt róla, hogy a román sajtó kiakadt, és fura képeket közölt, amelyek állítólag az Újpest pályáján készültek, bár a képeken nem látszik a környezet, így arra már első blikkre lehet látni, hogy nincs bizonyíték, hogy hol készültek a fotók. A román válogatott számára tehát a magyar pálya most a nagy gond, és ennek a bukaresti sajtó hangot is adott. Férgekről és a pályán álló varjakról jelentek meg képek a román sajtóban.

Az Újpest FC-nél azonban rögtön jött a cáfolat, hogy az ominózus képek nem a Megyeri úton készültek. A lap, a Gazeta Sporturilor azt is írja a cikkben, hogy

"Horrorpálya vár ránk Budapesten".

korábban amúgy Edward Iordanescu román szövetségi kapitány is azt nyilatkozta az NSO beszámolói szerint, hogy katasztrofális a pálya.

Ám a képeken nem látszik egyáltalán, hogy azok hol készültek, hiszen extraközeli felvételekről van szó.

Közben a magyar sportújságnak az Újpest FC a román sajtóban megjelentekkel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta, hogy a román sajtóban a lárvákról és a varjakról közzétett képek és videó nem az Újpest FC stadionjában készült. A közleményben írják, hogy az Újpest visszautasít minden rosszindulatú álhírt, a román sajtóban megjelent valótlan állítást. Mint kifejtik, a pálya hetekkel korábban elkapott egy fertőzést, de a szakemberek az érintett szakaszon újravetették a pályát.

A közleményben azt is hozzáteszik:

"A szerdai edzés után a játékosokat is megkérdeztük a pálya állapotáról és egyöntetű vélemény volt, hogy játékra alkalmas"

A teljes közleményt és a román lapban megjelent képeket az NSO oldalán lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás