promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Órákon belül ránk zúdulnak a csapadéktömbök, hatalmas felhőszakadások jöhetnek ebben az országrészben
Borítókép:  Illusztráció/Profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás vár ránk a pénteki nap folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai nap folyamán a napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, a délelőtti órákban pedig ismét megszaporodnak a záporok, zivatarok, ezeket pedig felhőszakadás kísérheti elsősorban.

A legkisebb esélye annak van, hogy Nyugat-, illetve Délnyugat-Dunántúlon alakulnak ki felhőszakadások, de a csapadékhajlam estére már a keleti országrészben is csökkenést fog mutatni. Ha a légmozgást nézzük, az OMSZ szerint megállapítható, hogy a zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A délelőtti órákban kellemesebb lesz az idő, a legalacsonyabb hőmérsékletre Balassagyarmat, Ózd, illetve Siófok környékén lehet számítva 24 fokkal, míg a legmagasabb hőmérséklet 27 fok lesz, erre Túrkeve, Pécs és Mosonmagyaróvár környékén lehet számítani. A hőmérséklet országszerte konzisztens lesz, nem alakulnak ki nagy különbségek.

Péntek délutánra aztán szintén az északi országrészben lesz a hidegebb, délen és délkeleten pedig melegebb. Miközben Ózd és környékén 27 fokot mérhetnek a hőmérők, addig Kiskunhalas, Szeged, Orosháza, Szolnok, Szentes, Túrkeve, valamint Mosonmagyaróvár és Szombathely környékén 31 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

Péntek estére aztán megszűnik a csapadéktevékenység az OMSZ szerint, ezzel együtt pedig a felhőzet is várhatóan jelentősen csökken. Az előrejelzés szerint reggelre az ország legnagyobb részén kiderül az ég, helyenként köd képződhet, de a légmozgás gyenge marad. Mint írták, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között alakul.

Ha a figyelmeztetéseket nézzük, akkor megállapítható, hogy az OMSZ zivatarok miatt az egész ország területére elsőfokú riasztást adott ki, a felhőszakadás miatt azonban sokkal differenciáltabb a kép, gyakorlatilag három részre szakadt az ország: gyakorlatilag a Duna vonaláig, a nyugati országrészben nincs riasztás élményben, a Duna–Tisza közötti megyékben 1-es fokú riasztás, miközben Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés vármegyékben másodfokú riasztás van érvényben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás