promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több tonnányi, hányingerkeltő ételt találtak egy balatoni étteremben - még a Nébih embereinek is felfordult a gyomra
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen mértékű gondatlanságnak komoly következményei lesznek.

A napokban nagy felháborodást keltett egy siófoki étteremben történt eset, amikor az ellenőrök két tonna lejárt élelmiszert találtak a helyen. A Nébih összesítője szerint a balatoni éttermek túlnyomó többsége megfelelőnek bizonyult az ellenőrzések során, azonban a Mustafa étterem kivételt képezett.

Kiemelik: az ellenőrzések általában pozitív képet mutattak, azonban néhány kisebb hiányosság több helyen is felmerült. A szakemberek több helyen észlelték, hogy a szakosított tárolás nem az előírásoknak megfelelően volt megoldva. Ezen kívül, előfordult, hogy a padló, falak, mennyezet és berendezési tárgyak állapota kifogásolható volt. Egy visszatérő probléma az volt, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. Ez az igazolás azonban elengedhetetlen a vendéglátó tevékenység végzéséhez, különösen a kiemelt járványügyi kockázat miatt.

Lássuk mi volt a probléma az említett siófoki étteremben! Az ellenőrzés során az étteremben lejárt fűszert és több olyan alapanyagot találtak, amelyek már 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben jártak le. A bulvárlapok beszámolója szerint a jogsértő termékek mennyisége közelítette a két tonnát. A hatóság azonnal kivonta ezeket a termékeket a forgalomból, és megtiltotta az ismételt forgalomba hozatalukat és felhasználásukat. A büntetés kiszabása jelenleg is folyamatban van, és a felelősök számára komoly következményekkel járhat.

Ez a drámai eset rámutat annak a fontosságra, hogy az éttermek és vendéglátóhelyek szigorúan tartsák be az élelmiszerbiztonsági előírásokat, és rendszeresen ellenőrizzék az élelmiszerek minőségét és frissességét. A fogyasztók egészsége és biztonsága mindig elsődleges szempont kell legyen - írták, és hozzátették, hogy az ilyen eseteknek nincs helye a vendéglátóiparban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás