promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közelít a hőségzáró hidegfront, de leszakad az ég, felfrissülésre ezekben az országrészekben számíthatunk
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már holnap is csökken néhány fokot a hőmérséklet, de messze még a forróság vége.

Alaposan megvillantotta kellemetlenebbik arcát a nyár, az elmúlt hetek csapadékos, mérsékelten meleg idő után ránk rúgta az ajtót a melegfront, ami csütörtökön egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően megtorpan, de pénteken és szombaton ismételten rákapcsol a „fűtés”.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy már hajnalonként is 20 fok körül lesz a hőmérséklet, az északi vármegyékben élők ugyanakkor csütörtök reggel még egész kellemes időre ébredhetnek. Itt emelkedik majd a leglassabban a hőmérséklet, míg délen már a délelőtti órákban elérheti a 30 fokot a hőmérő higanyszála.

Az országot érintő gyenge hidegfront ugyan sem csapadékot, sem felhőket nem hoz fölénk, legalább az északi szél hoz némi enyhülést, egy-egy erős, viharos lökés sem kizárt. Északon és a nyugati határszéleken 30 fok alatti csúcshőmérséklet várható, délen azonban 34-36 fok is lehet, nagy lesz tehát a kontraszt.

Csütörtökön is a legmagasabb fokú hőségriadó lesz érvényben, az országos tisztifőorvos szombat éjfélig adta ki a riasztást, mindenki számára rendkívül megterhelő lesz a hőség. Az UV-sugárzás extrém erős szintre emelkedik, percek alatt leéghetünk a napon, rendkívül fontos a megfelelő védelem! A levegőminőség továbbra is megfelelő, ám szűrt napfényt tapasztalhatunk a magasban található sivatagi por miatt.

Pénteken már országszerte 30 fok fölötti maximumokra számíthatunk, ekkor is délen lesz a legmelegebb, akár 37-38 fok is lehet. Szombaton még mindig 37 fokos csúcsokra számíthatunk ezeket a területeken, ám ekkor érkezik egy erősebb hidegfront, ami többfelé hevesebb zivatarokat is okozhat. A Dunántúlon ismét 30 fok alatt leszünk, a hét utolsó napján is változékonyabb idő lehet majd, 28-34 fokos csúccsal, így egyelőre erőteljesebb lehűlés nem várható, de legalább néhány fokkal hűvösebb lesz, a várható csapadékról már nem is beszélve.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás