promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hőségriasztás, forró napok közelednek, ekkor lehet a legmelegebb az országban
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Élvezzük ki az előttünk álló napokat, mert jövő héten szó szerint ropogósra sülünk.

Eddig még csak egyszer-kétszer mutatta meg igazi arcát a nyár, igaz a múlt héten már kaptunk ízelítőt a júniusi hőségből, most egy sokkal erőteljesebb hőhullám közeleg, ami markáns felmelegedést hoz magával.

Előtte azonban még lesz pár igazán kellemes nyári napunk, azonban a héten tapasztalt 25 fokos csúcsoktól szombattól kezdődően szépen-lassan az egész országban elbúcsúzhatunk. Pénteken viszont még többfelé felhős-párás lesz a hajnal, északon pedig egészen csípős lesz a reggel, akár 6 fokig is visszaeshet a hőmérséklet, máshol inkább 10-14 fokra számíthatunk.

Délelőtt a nyugati és középső országrészeket leszámítva egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet és süt ki a nap, a hőmérséklet azonban lassan emelkedik majd, délután is csupán 22-26 fok között alakul majd. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, a szűrt napsütés is erős UV-sugárzást eredményez, akár a 7-es szintet is elérheti, így érdemes védeni magunkat odakinn.

Pénteken fronthatásra nem számíthatunk, és veszélyjelzést sem adtak ki, nyugodt időre számíthatunk, csapadék csak elvétve fordulhat elő.

Szombaton már néhány fokkal erősödik a felmelegedés, csapadékra északon és nyugaton számíthatunk. Vasárnap hasonlóan alakul az időjárás, hétfőn viszont melegebbre és szárazabbra fordul az időjárás, kedden és főleg szerdán viszont már megmutatja magát az igazi nyár – a jövő hét közepén akár 37 fokos forróságra is számíthatunk az ország egyes részein, így készülhetünk a hőségriasztásra.

Ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ adja ki, második szintű figyelmeztetést pedig akkor adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi vármegyének megfelelő területen (legalább egy napig) 27 és 29 fok között várható. A figyelmeztetés legmagasabb szintje, amikor a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 29 fok fölött várható.

Forrás: met.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás