promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezuhan a hőmérséklet Magyarország egyik felén, még délután is dideregni fognak az emberek
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A másikban viszont leszakad az ég, furcsa kettősség várható az időjárásunkban.

A kimondottan eseménydús hétkezdet országszerte heves zivatarokat eredményezett, szinte bárhol kipattanhattak nagyobb viharok, és jégeső is több helyen előfordult. A fülledt, dunsztos idő azonban minden volt, csak hűvös nem, az Alföld egyes részein pedig egészen 34 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A Dunántúlon a 30 fok közelébe sem ért a hőfok, ám a páradús levegő miatt így is többnek érezhették az arra élők. Kedden viszont már valamelyest nyugodtabb lesz a légkör, ám a hőmérséklet már korántsem emelkedik olyan magasra a keleti részeken sem.

A hajnali órákban 12 és 18 fokos minimumokat mérhetünk, a hegyvidéki völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. Reggel leginkább az északi és a Dél-Dunántúl egyes részein dörrenhet meg az ég, másutt inkább felhős-párás időre számíthatunk, a Nyugat-Dunántúlon pedig csendesebb esőre.

Lassan csökken a felhőzet a délelőtti órákban, ám a Dunántúlon még sokáig kitarthat a borús idő, északnyugaton pedig tovább folytatódik a zivatartevékenység. Keleten már több napsütésre számíthatunk a kisebb záporok mellett. A délelőtti órákban alig emelkedhet 15 fok fölé északon és a nyugat-dunántúli részeken.

A nap második felében aztán már inkább csak az északkeleti, keleti területeken számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, néhol azonban még felhőszakadás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között valószínű, az Alföldön lesz melegebb. Az északnyugati határ közelében azonban, főképp a borús tájakon a 20 fokot is alig éri majd el a maximumhőmérséklet.

Fejér vármegyétől nyugatra mindenhová kiadták az elsőfokú figyelmeztetést a viharok miatt, estére azonban elvonulnak az esőfelhők, és szinte mindenütt derültebb idő várható. A borús égkép ellenére az UV-sugárzás így is magas marad, a pollenkoncentráció pedig még az esős idő ellenére is meglehetősen magasan marad, a pázsitfűfélék és a csalán, valamint a gombafélék helyenként extrém magas pollenterhelést okoznak.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás