promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tornádó után fortyogó légkör, jégeső és felhőszakadás is több vármegyében lehet ma
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bárhol lecsaphatnak a zivatarok, az ország egyes részein még 30 fok fölött lesz a csúcs.

Hétfőn ismételten változékony időjárásra számíthatunk, a nap folyamán több helyen várható csapadék, szinte egész nap számíthatunk zivatarok kipattanására. Enyhén indul a nap, a legtöbb helyen borús időre és 16-20 fokos minimumokra készülhetünk.

A nappali csúcshőmérséklet 24-31°C között alakul, a déli és középső országrészekben lesz a legmelegebb, míg az északnyugati tájakon hűvösebb idő várható. Estétől északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések lehetnek.

Az OMSZ a teljes Tiszántúlra, valamint Bács-Kiskunra is narancs riasztást adott ki a délutáni órákban várható zivatarok miatt, melyeket intenzív csapadék, jégeső és erős széllökések kísérhetnek. Hevesebb eseményekre is számíthatunk – hasonlóan a vasárnap esti zivatarlánchoz, ami az ország nyugati csücskénél csapott le, Szombathelyen tornádót okozva.

Az UV-sugárzás erőssége a déli órákban eléri a 7-es szintet, a borult tájakon is magas lesz a mértéke. Javasolt a megfelelő védelem alkalmazása és a szabadban tartózkodás korlátozása 11 és 15 óra között, illetve a napszemüveg és a fejfedő viselése.

A térségünkben húzódó hullámzó frontálzóna miatt a hideg és a melegfrontra érzékenyek szervezetét is jelentősen megterheli az időjárás, az erre érzékenyeknél fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás egyaránt előfordulhat.

A pollenterhelés az északi területeket leszámítva továbbra is magas szintet mutat. A csalánfélék és a pázsitfűfélék virágpora dominál, melyek koncentrációja az extrém szintet i elérheti. A csapadék és a szél ugyanakkor mérsékelheti az allergiás tüneteket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás