promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a figyelmeztetés, 8 vármegyére narancssárga jelzés érkezett - időjárás-előrejelzés részletesen hétfőre
Borítókép:  Donat Sorokin/TASS/Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sok figyelmeztető előrejelzésről jött hír, az egész országot érinti.

Az elmúlt időszakban nagyon változatos időjárásban volt részünk. Rengeteg napsütés mellett záporok és zivatarok, illetve egyes országrészekben több csapadék is lehullott. Miközben azért jócskán láthattuk azt is, hogy a csúcshőmérsékletek megközelítették a 30 fokot is. Ám az ország nagy területén a rapid, kis záporok így is nagyon sokszor előfordultak.

A hétfő pedig meglehetősen mozgalmasnak látszik már így előre is.

De mi következik?

Hétfőn heves zivatarok is jöhetnek, sok helyen pedig felhőszakadásra is figyelmeztetnek a meteorológusok.

A HungaroMet oldalán a figyelmeztető előrejelzés fül alatt arról lehet olvasni, hogy ma estétől fokozatosan az északi és északkeleti területeken, majd az Alföldön alakulhatnak ki intenzív zivatarok. Hétfőn pedig nagy területeken lehetnek olyan feltételek, amelyek zivatarok kialakulásához vezethet. Viharos széllökésekre és jégesőre is lehet majd számítani a nap folyamán.

Az ország északkeleti és keleti felén lehetnek majd heves zivatarok. Nagy méretű jégeső és felhőszakadás is jöhet ezekhez kapcsolódóan. Hevesebb zivatarok kialakulása miatt 8 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a szakemberek, másodfokú figyelmeztetés van érvényben, narancssárgára színezték a vármegyéket a HungaroMet-en.

Heves vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Hajdú-Bihar vármegye, Békés vármegye, Csongrád-Csanád vármegye és Bács-Kiskun vármegye

A következő napokban hullámzó frontrendszer alakítja majd az időjárásunkat, a HungaroMet térképes előrejelzésében megtudhatjátok azt is, hogy mire számíthatunk majd az elkövetkező napokban tehát Magyarországon az időjárás frontján:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás