promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezekben a vármegyékben nem kell félni zivatartól, ilyen időnk lesz a hétvégén
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt vannak a részletes adatok.

A hétvégére kellemes változások várhatóak időjárásunkban. A korai órákban a csapadék szinte teljesen elvonul, és csak néhány kisebb régióban maradhat felhős az ég. Hajnalra főként északkeleten a levegő párássá válhat, ködfoltok és réteges felhőzet is megjelenhetnek. Szombaton, miután a köd és a felhők feloszlanak, a fátyolos és gomolyfelhők mögül előbukkan a nap, és több órán át ragyogni fog. A hajnali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Napközben általában gomolyfelhős, napsütéses időre készülhetünk. Az Alföldön délutánra még a gomolyfelhők is feloszlanak, tiszta kék ég vár ránk. Záporok és zivatarok leginkább az északnyugati és nyugati országrészben fordulhatnak elő, ahol néhol heves zivatar sem kizárt. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, amelyet fátyol- és gomolyfelhők tarkítanak. Elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. A keleti és délkeleti szelet élénk, zivatarok idején pedig erős vagy viharos lökések kísérhetik. A hajnali 10-16 fokról a levegő délutánra 23-29 fokig melegszik fel.

A hétvége során fronthatások nem várhatóak, így a légkör nyugalma és harmóniája lehetőséget ad a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Az elmúlt napok esőzéseinek köszönhetően a levegő pollenkoncentrációja jelentősen lecsökkent, enyhülést hozva az allergiában szenvedők számára.

A fák közül a fenyőfélék pollenszintje az alacsony és közepes tartományban mozoghat, míg a bálványfa, bodza és hárs virágpora országszerte alacsony, helyenként közepes értékeket érhet el. Ezen kívül alacsony koncentrációban található meg a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, az olajfa, a dió, a tölgy, az eperfafélék, a vadgesztenye és a kőris virágpora, amelyek mennyisége fokozatosan csökken.

Az allergiásoknak most lehetőségük nyílik a fellélegzésre, hiszen a virágpor mennyisége nagymértékben csökkent, így a tünetek is enyhülnek. Használják ki a tisztább levegőt, amely a természet illataival és a frissítő tavaszi szellővel ajándékozza meg Önöket ezen a hétvégén.

Kellemes hétvégét kívánunk, élvezzék a napsütést és az enyhe időt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás