promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor egész életét átírhatja Robert Fico tragédiája, ezen a nagyon fontos dolgon azonnal változtathat a miniszterelnök
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A miniszterelnök szipogva kereste a szavakat, így reagált a tragédiára, továbbra is bízik a magyarokban?

Az elmúlt napokban az európai politikai élet legjelentősebb történése minden kétséget kizáróan a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet volt: Ficot több golyó is érte testőrei gyűrűjében, nagyon súlyos állapotban szállították kórházba, majdnem 4 órás műtéten esett át, állapotba még mindig nem mondható megnyugtatónak.

Emberemlékezet óta nem történt Európában hasonló merénylet vezető politikus ellen - a 20. század elején még előfordultak ilyesmik (a Ference Ferdinánd elleni támadás az első világháború kitöréséhez vezetett), ám már jó ideje nem láttunk ilyesmit, érhető módon döbbentette meg az embereket.

Felmerült bennünk, hogy vajon mi a helyzet Orbán Viktorral - roppant érdekes kérdés, hogy a magyar miniszterelnök biztonságát milyen intézkedésekkel biztosítják. A miniszterelnök és a golyóálló-mellény viszonya legutóbb meglehetősen régen merült fel: még 2016-ban volt egy eset, amikor Orbán Viktor óvodásokat látogatott meg, és akkor az ellenzéki Jobbik egyik képviselője vetette fel, hogy a miniszterelnök minden bizonnyal golyóálló mellényt hord. 

Akkor még Havasi Bertalan volt a miniszterelnöki sajtóosztály vezetője, akit a Blikk kérdezett arról, hogy igaz-e a védőmellény - ám válasz nem érkezett rá. Később a Parlamentben viszont már azt mondta, hogy Orbán Viktor nem hord golyóálló mellényt.

Az igazságot valószínűleg nem igazán fogjuk megtudni (ha csak valamilyen módon nem kerülünk be az állami vezetők biztonságát biztosító munkakörbe) - tulajdonképpen érhető módon. A még Blikk által megkérdezett biztonsági szakértő szerint ezek roppantul érzékeny információk, és érthető módon az óvintézkedések része az is, hogy nem hozzák nyilvánosságra a védelem módjainak részletezését. 

Az is igen könnyen elképzelhető, hogy eddig nem hordott golyóálló mellényt, viszont most már fog - hasonlóan például ahhoz, ahogyan a repülésre vonatkozó biztonsági előírások is jelentősen megváltoztak 2001. szeptember 11-ét követően.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás