promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Robert Fico merénylője felesége egész életét tönkretette, férje fanatizmusa miatt a hátralévő sorsa megpecsételődött

Robert Fico merénylője felesége egész életét tönkretette, férje fanatizmusa miatt a hátralévő sorsa megpecsételődött

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A szlovák nyomozók éjszaka hurcolták el a miniszterelnök merénylőjének feleségét feleségét, kérdéses valaha szabadul-e még.

Nehéz lenne azt állítani, hogy Európában mostanában nem zajlik az élet. A több mint két éve velünk lévő orosz-ukrán háború gyakorlatilag a mindennapjaink részévé vált, egy atomháborúra figyelmeztető cikket fél éve még megnéztünk, már már valószínűleg csak legyintenénk egyet a gombafelhőt látva.

Sajnálatos tény, de a modern időkben, különösen a 21. században a merényletek és a terrorizmus sem volt ismeretlen kontinensünkön, noha inkább a nyugati felére volt jellemző - idáig.

Az elmúlt napokban a kontinens közéletét leginkább az egyik Európai Unió tagállam, Szlovákia miniszterelnöke, Robert Fico ellen elkövetett merénylet kavarta fel, érthető módon. Terrorakciók valóban voltak már a kontinensen, aminek sajnálatos módon szinte mindig kizárólag civil áldozatai voltak, most azonban a magányos merénylő egy vezető politikust vett célba, és Fico még mindig az életéért küzd, dacára annak, hogy az országában elérhető legkomolyabb orvosi segítséget kapta meg.

A merénylet teljesen váratlanul ért mindenkit (noha érdekes adalék, hogy Fico még áprilisban arról beszélt, hogy az eldurvult politikai közbeszéd miatt nem lepődne meg, ha merényletet követnének el ellene) - a nyomozások nyilvánvalóan most is folyamatban vannak, ám egyelőre nem derült fény semmilyen "hálózati" érintettségre, nagyon úgy tűnik, hogy a magánember fanatikus magánakciójáról volt szó.

Az ügyben viszont előállítottak a merénylőn kívül egy másik személyt is, méghozzá az elkövető, Juraj Cintula feleségét is, akit a nyomozók éjszaka kerestek fel otthonában, és állították elő - minden bizonnyal az érdekelné a hatóságokat, hogy tudott-e férje tervéről.

Igazságot szolgáltatni nem lesz egyszerű: könnyen elképzelhető, hogy a férfi megemlítette, hogy annyira nem kedveli a miniszterelnököt, hogy legszívesebben lelőné (hallottunk már ilyet magyar politikusról is), és ebben az esetben akár még rá is terhelhető, hogy nem jelentette a szándékot. Szlovákia előtt bizonyára nagyon nehéz napok állnak, Orbán Viktor is kifejezte aggodalmát, Robert Fico pedig még mindig az életéért küzd.

Forrás: Tvoniny portál