promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokan nem ússzák meg, ezt a 4 vármegyét érinti, a figyelmeztetést már kiadták a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdemes figyelni az időjárás-jelentéseket, hiszen változás előtt állunk.

az elmúlt időszakban nem volt túl nagy változás az időjárás frontján. Záporok és zivatarok jöhettek néha, egyes országrészekben tehát volt csapadék, de jelentős esőre nem adtak ki figyelmeztetést. Meglehetősen jó időben volt részünk, és általában 20 fok feletti csúcsokat mutattak a hőmérők, sok helyen pedig többórányi napsütés is következett. Ám  most változás előtt állunk, így pedig érdemes ránézni arra, hogy mit mondanak a meteorológusok, mire lehet kilátás majd az elkövetkező napokra.

Azért is fontos ez, mivel közeledik már a hétvége, amikor sokan szeretnének programot csinálni.

A HungaroMet előrejelzésének azt a címet adták a szakemberek, hogy "Közeledik", ebből pedig már sejteni lehet, hogy bizony mozgalmas napok várnak ránk, nem az következik, ami eddig volt. Csütörtökön már sok helyen erős délkeleti szélre számíthatunk majd, ám majd csütörtök estétől markáns hidegfront érkezik meg az ország területére. A markáns hidegfront csapadék kíséretében vonul át az országon délnyugat felől, így a péntek erről fog szólni majd az időjárás tekintetében. A meteorológusok azonban azt is jelzik a videó alatt, hogy az előrejelzés bizonytalansága közepes.

Csütörtök estétől tehát délnyugat felől érkezik a csapadékzóna, várhatóan zivatarokkal. A HungaroMet figyelmeztető előrejelzésében négy vármegyét említenek, amelyeket már csütörtök érintheti a csapadék:

Baranya, Tolna, Somogy és Zala

A HungaroMet videós előrejelzésében láthatjátok térképre vetítve is, hogy mi következik majd ezek után, milyen hatással lesz az érkező hidegfront a hőmérsékletre, az egyes országrészekben milyen hőmérsékleti maximumokat érezhetünk majd, hol lesz a leghidegebb az országban, és már azt is megmutatják, hogy a jelenlegi adatok alapján mi várható a hétvégén, szombat és vasárnap.

Íme a részletes előrejelzés:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás