promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hózáporral és zivatarral kezdődik a hét, ezeken a tájakon számíthatunk áztató esőre
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folytatódik a változékonyság, hűvös hajnalok és csapadékos napok várhatók.

A jövő héten sem tér vissza az április elején tapasztalt nyárias meleg, inkább az évszaknak megfelelő, annál kissé hidegebb idő várható, ismétlődő csapadékkal, gyenge fagyokkal, néhány zivatarral. Várhatóan csak a hétvégén súrolhatjuk újra a 20 fok körüli legmagasabb nappali hőmérsékleti értékeket.

A vasárnap esti erősen felhős időt követően hétfőn a Duna vonalától keletre több helyen várható csapadék, amely egészen a délelőtti órákig kitart. Ez rendkívül jó hír a mezőgazdaság szempontjából, hiszen épp ezeken a tájakon fenyeget leginkább az aszály.

A reggeli órákban mindössze 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, a szélvédett helyeken pedig még gyenge talajmenti fagy sem kizárt. A hegyekben havas eső, hózápor is előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon továbbra is élénk maradhat.

A csapadékzóna folyamatosan északkelet felé halad, ezt követően gomolyfelhős idő várható, a délután folyamán viszont már több helyen is kisüthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont így is mindössze 9-15 fok között várható, a déli és a keleti megyékben lesz a melegebb.

Az éjszakai órákban aztán újból megvastagszik a felhőzet, a kora hajnali órákban pedig ismét több helyen várható zápor, eső. Először a Nyugat-Dunántúlon, majd országosan csapadékosabbra fordul az időjárás, és akár még egy-egy zivatar is előfordulhat.

Azonban végre a frontérzékenyek és az allergiások is némileg fellélegezhetnek, nem várható ugyanis fronthatás a hét első napján, és a pollenterhelés is csökken a lehűlés és az eső következtében. A szeles-csapadékos időjárás miatt a levegőminőség is jelentősen javult, az országban jelenleg mindenhol az egészségügyi határérték alatt alakul a szálló por mennyisége.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás