promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes változatlanság az időjárásban: ezeket a vármegyéket nem érinti
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezekben a vármegyékben örülhetnek. 

Ahogy a nép mondás tartja - bolondos április, hideg is, meg meleg is. Miután márciusban több melegrekord is megdőlt, nagyon korán érkezett meg a tavasz, néhányszor pedig már-már nyári állapotok tapasztalhatóak országszerte, 30 feletti fokokkal és ragyogó napsütéssel.

Szombaton időnként fátyol- és gomolyfelhők bukkanhatnak fel az égen, ami megszakíthatja a napsütést, azonban eső vagy más csapadék nem várható. A nyugati-északnyugati szél helyenként felerősödik. A hőmérséklet hajnalban országszerte 6 és 13 fok között mozog majd, majd napközben 23 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk, ahogy a levegő melegszik.

Szombaton tovább növekszik a nappali hőmérséklet, ami számos kellemetlenséget okozhat az érzékenyek számára. Ilyen tünetek lehetnek keringési problémák, vérnyomásváltozások, szédülés, fáradékonyság és koncentrálási nehézségek. Emellett migrén és fejfájás is jelentkezhet, valamint gyulladásos állapotok is fokozódhatnak.

A szél sok helyen élénk lesz, amit az autóba ülőknek is érdemes figyelembe venni, és nem árt résen lenni, mert a hirtelen hőmérsékletváltozások szervezetünket megterhelhetik.

Az immunrendszerünk megerősítése érdekében javasolt vitamindús ételeket és gyümölcsöket fogyasztani. Ne feledkezzünk meg a megfelelő hidratálásról sem! Az UV-sugárzás déli órákban intenzívebb lehet, ezért ajánlott megfelelő védelmet biztosítani a bőrünknek, ha hosszabb időt töltünk a szabadban.

Vasárnap változóan napos és felhős idő várható, azonban estig továbbra sem valószínű csapadék. A nyugati-délnyugati szél sok helyen élénk lesz, míg az ország északkeleti részén erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet nyári értékeket mutat majd, a maximumok 26 és 31 fok közötti tartományban alakulnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás