promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már robog felénk a hidegfront, ezen a napon számíthatunk a változásra - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meddig tart még az áprilisi kánikula? Részletes időjárás-előrejelzésünkből kiderül.

Bár még 20 fokos sincs a Balaton vize, a hirtelen érkezett áprilisi kánikula sokakat arra csábított, hogy már csobbanjanak is a magyar tengerben, és erre ma is meglesz még a lehetősége annak, akit nem szólítanak el a munkahelyi kötelességek. Na de meddig marad velünk ez a felhőtlen jó idő? A hét közepén már érkezik a hidegfront, ami tartogathat kisebb meglepetéseket is.

Hétfőn várhatóan száraz idő lesz, de fátyolfelhőzet borítja az égboltot, ami időnként megszűri a napsütést. Déli és délkeleti irányból érkező szél időnként élénk lesz, Sopron környékén akár erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére általában 14 és 19 fok között hűl le a levegő.

Este fátyolfelhős, csapadékmentes időre számíthatunk. A Nyugat- és Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. Az éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a szeles dunántúli tájakon és a magasabban fekvő részeken ennél enyhébb lehet. A hidegre hajlamos területeken, főleg északkeleten, pedig hidegebb hajnalra számíthatunk.

Kedden nem várható különösebb változás, fátyolfelhős, napos időnk lesz száraz időjárással. Több helyen élénk, néhol akár megerősödő déli, délkeleti szélre kell számítani. A hőmérséklet maximuma várhatóan 24 és 29 fok között lesz.

Szerdán többnyire fátyolfelhős, napos idő várható, ugyanakkor gomolyfelhők is kialakulhatnak, melyek nyugat felől is érkezhetnek, köszönhetően egy hidegfront érkezésének. Általában száraz idő lesz, csak elszórtan lehet számítani esőre, záporra, főként északon és északkeleten. A hidegfront hatására az északi, északnyugati szél megélénkül, különösen az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökésekkel járhat. Hajnalban 8 és 15 fok között, délután pedig 18 és 28 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton hűvösebb, délkeleten pedig melegebb idő várható.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás