promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges égi képződményt hozott az áprilisi nyár, látványos Kelvin-Helmholtz felhők tűntek fel hazánk egén - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz hazánk időjárása a következő napokban, erre kell készülni.

A napokban valósággal berobbant a nyár hazánk legtöbb területére, de a napokban csak még melegebb napokra számíthatunk, bizonyos helyeken akár a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Közbenaz Időkép egyik olvasója örökítette meg az igencsak ritkának számító, és általában csak pár percig látható Kelvin-Helmholtz felhőket. A fodrozódó tengeri hullámokra emlékeztető égi jelenség akkor alakul ki, mikor a légkörben található két eltérő sebességű és sűrűségű légréteg jelenik meg. Alább látható egy magyarázó videó, utána pedig azt láthatjuk, hogy ezek a felhők hogyan festenek mozgás közben:

Vasárnap a pára és ködfoltok eltűnését követően napközben főként napos és száraz idő várható, de időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A keleti és délkeleti szél néhol fokozódik, különösen az Észak-Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között lesz, északkeleten kicsit hűvösebb. Késő estére a hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Estére az égbolt főként derült vagy enyhe fátyolfelhőkkel borul, de az északkeleti részeken időnként pára- és ködfoltok képződhetnek. Eső nem valószínű. A déli és délkeleti szél általában mérsékelt, néhol élénk lehet, kivéve az északkeleti területeket, ahol kevésbé lesz szeles. Az éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon a szeles területeken kissé enyhébb idő várható.

Hétfőn derült és száraz idő várható enyhe fátyolfelhőkkel. Széles körben élénk, néhol időnként erős délkeleti, déli szélre számíthatunk. Délutánra a hőmérséklet 22 és 28 fok között alakulhat.

Kedden is fátyolfelhős, napos és száraz időre számíthatunk. Számos helyen élénk, néhol erős déli, délkeleti szél várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 16 fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakulhat.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás