promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A húsvéti nyúl végleg elhozta a jó időt, ám az ország egyik pontján havazik, még érhetnek minket kellemetlen meglepetések
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnt, sosem lesz vége a télnek, de menthetetlenül itt a tavasz.

Elvonult a húsvét, Jézus Krisztus feltámadt, megtörtént a locsolás, elment a nyuszi - de itt hagyta nekünk a tavaszt. A télies hidegnek nagyon úgy tűnik, hogy vége van: bár a mai nap az ország sok területén lehetett tapasztalni záporokat, zivatarokat, ez már nem az a télies időjárás.

Az országot beborító felhőzet délnyugat felől kezd el egyre nagyobb területen felszakadozni, és délutántól már a nap is elő-előbukkan. A hőmérséklet országszerte 14-19 fok között alakul, de egész nap lehet számtani kialakuló rövid záporokra, zivatarokra.

Estére viszont minden bizonnyal elvonulnak a viharfelhők: a felhőzetréteg tovább apad, a záporos, zivataros esőfoltok fokozatosan elhalványulnak, így a késő esti órákra már széles körben derült idő várható hazánk nagyobb területein - kivétel ez alól a Mátra és a Kékes-tető, ahol jelenleg havazás tapasztalható.

A délnyugati szél helyenként élénk lökéseket hozhat magával, de a zivatarok tájékán erős, viharos széllökésekre is számíthatunk. Az éjszakai hőmérséklet általában 4 és 8 fok között mozog, de a szélárnyékos, tiszta részeken hűvösebb lehet az éjszaka, sőt, helyenként akár a fagypont körüli hőmérséklet sem kizárt.

A látkép hasonló lesz holnap is, de minden bizonnyal esőzések nélkül: délelőtt általában a vékony fátyolfelhők között süt a nap, az északkeleti tájakon pedig több gomolyfelhő is megjelenhet az égen.

Délutántól kezdve délnyugat felől mindenhol növekszik és vastagszik a felhőzet. Csapadék a nap folyamán nem várható. Estétől kezdve néhány helyen kisebb eséllyel előfordulhat zápor. A délnyugati szél élénk lökésekkel kísérheti, nagy területen erős, helyenként viharos széllökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között mozog, ami azért már bőven kellemesnek mondható a szabadban eltöltött programokhoz is: elő a focilabdát, tollas- és pingpongütőt, tényleg itt a tavasz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás